Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A revenit! La fix un an de la accidentarea gravă, Ioana Manoliu a cucerit argintul la Internaționalele României. „Mă bucur enorm“ (GALERIE FOTO)

ro

08 Jun, 2022 00:00 1776 Marime text

 
  • În 2021, la etapa finală a Campionatului Naţional la categoriile seniori şi Under-23, de la Cluj-Napoca, la care a cucerit trei medalii, Ioana Manoliu a suferit o dublă fractură de peroneu.
  • Acum, la concursul de la Craiova, sportiva a concurat și la triplusalt, ocupând locul șase, cu 12,37 m.    
  • La Internaționalele României, Cristina Bujin (CS Farul - CS Rapid București) a cucerit bronzul la triplusalt, iar David Ciolpan (CS Farul - CSU Simona Halep) a obținut aceeași medalie la lungime, cu record personal.  
 
Ediția a 67-a a Campionatelor Internaționale de atletism ale României „Iolanda Balaș Soter” s-a disputat, timp de două zile, la Craiova, pe arena „Nicolae Mărășescu”. Totodată, s-a desfășurat în același timp și prima etapă a Campionatului Național rezervat categoriei de vârstă Under-20.  
 
Întrecerea internațională i-a adus o mare bucurie atletei constănțene Ioana Manoliu (CS Farul), care a cucerit medalia de argint la lungime, cu 5,85 m. Tânăra sportivă a urcat acum pe podium la exact un an de la accidentarea gravă (dublă fractură de peroneu), pe care a suferit-o la etapa finală a Campionatului Naţional la categoriile seniori şi Under-23, de la Cluj-Napoca, la care Ioana a cucerit trei medalii! Atleta a ieșit atunci campioană naţională de tineret la lungime, cu 6,16 m, performanţă cu care a stabilit un nou record personal, dar care i-a adus şi medalia de argint la senioare. A treia medalie la Cluj-Napoca a fost bronz la tineret în proba de triplusalt (cu 12,82 m), performanţă care a fost a patra la senioare.
 
„A revenit mai doritor de a sări“
 
„Dacă, fix acum un an, piciorușul meu a suferit o accidentare, acum a revenit mai doritor de a sări și mă bucur enorm! A fost un drum greu, dar m-am bucurat de fiecare clipă pe care am avut-o în această recuperare. I’m back! Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și care m-au ajutat să trec de această perioadă! Se știu ei“, a fost mesajul Ioanei, după argintul de la Internaționale. La Craiova, aceasta a concurat și la triplusalt, ocupând locul șase, cu 12,37 m.   
 
Biletul de intrare în adevărata performanţă
 
În urmă cu un an, la Cluj-Napoca, sportiva menționa: „Mi-am dorit atât de mult să ies astăzi campioană, încât... Am ieşit campioană națională la tineret în proba de lungime și vicecampioană la seniori, cu un nou record personal de 6,16 m, dar m-am ales și cu o dublă fractură de peroneu. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost afectată şi tibia, glezna sau genunchiul. Pot să zic că m-am ales cu ceva ieftin. Înainte de probă, mi-am propus să sar cu toată pasiunea pe care o am pentru acest sport, să simt că sar din plăcere şi mi-am reamintit de ce nu m-am lăsat încă, după 12 ani de practicat. Cred că acest moment de astăzi a fost biletul de intrare în adevărata performanţă, căci așa cum m-am antrenat în ultimul an, din pandemie şi până acum, nu am făcut-o niciodată, dar nici accidentări de genul acesta nu am avut (au fost altele, dar mai mici). Mulţumesc mult celor care m-au susţinut astăzi, părinţilor mei, căci m-au crescut o fată puternică și mai ales antrenoarei mele, Carmen Botea! Vă rog să mă iertaţi pentru «surpriza» pe care v-am făcut-o astăzi, dar să ştiţi că, după ce trec şi de asta, o să revin cu forțe proaspete, şi mai dornică de a face performanță!“.
 
Cristina Bujin și David Ciolpan - pe locul trei
 
La Internaționalele României, au mai cucerit medalii, de la Constanța, Cristina Bujin (CS Farul - CS Rapid București) - bronz la triplusalt (13,02 m) și David Ciolpan (CS Farul - CSU Simona Halep) - bronz la lungime, cu 7,43 m, performanță care constituie nou record personal. Evoluții reușite la Internaționale au avut și Ionuț Vasile (CS Farul - CSU Simona Halep) - locul 5 la 400 m (48,88 s), Ioana Colibășanu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul) - locul 5 la triplusalt (12,65 m), Marian Petre (CS Farul - CS Rapid București) - locul 6 la triplusalt (14,47 m), Dragoș Silvestru (CS Farul - CS Rapid) - locul 6 la lungime (7,06 m), Vlad Bădescu (CS Farul - CSU Simona Halep) - locul 7 la lungime (6,43 m), Cristian Radu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul) - locul 7 la triplusalt (14,41 m) sau Marian Poșoiu (CSS Medgidia) - locul 12 la 1.500 m (4:27.17).
 
În premieră la o competiție internațională
 
De la CSS Medgidia, pe lângă Marian Poșoiu la Craiova a concurat și Andreea Marcov, dar la Naționalele U-20, ocupând locul trei la 800 m (2:25.75). „Poșoiu Nicu și-a făcut PB în proba de 1.500 m, îmbunătățindu-și ultimul rezultat cu 20 de secunde. Marcov Andreea a realizat și ea  record personal la 800 m. Trebuie să precizăm că este prima dată când participăm la o competitie internațională, alături de cei mai titrați atleți ai României. Felicitări sportivilor și doamnei profesor Georgescu Andreea și le urăm mult succes în continuare!“, se arată pe pagina de Facebook a CSS Medgidia.
 
Alte prezențe pe podium la Naționale
 
Alte rezultate ale sportivilor de pe litoral la etapa întâi a Naționalelor Under-20: Roxana Constantin (CSS1 Constanța - CS Farul) - locul 2 la 400 m (58,71 s), Leonard Durău (CSS1) - locul 2 la triplusalt (13,25 m), Andreea Neagu (LPS) - locul 2 la 100 m garduri (18,54 s) și locul 4 la 400 m garduri (75,11 s), Andrei Barbaros (LPS - CS Dinamo) - locul 3 la 400 m garduri (57,84 s), Raul Botea (LPS) - locul 4 la lungime (5,99 m) și Eduard David (CSS1 - CS Farul) - locul 6 la 400 m (51,29 s).  
     
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Ioana Manoliu, CSS Medgidia, Alin Larion, Cornelia Bujin, Coculeana Oltean)
 
Citește și:
 
Cristina Bujin, Ioana Manoliu, Florin Vişan şi Marius Bîra, aur la Naţionale. Ioana, campioană cu preţul unei accidentări

Constanţa
Din dragoste pentru stetoscop şi medalii! Ioana Manoliu, campioană la atletism şi studentă la Medicină
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii