Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimente sportive Constanța Atleții, pe podium la Cupa României. „M-a învățat să prețuiesc fiecare moment din acest sport“ (DOCUMENT)

ro

17 Jul, 2023 18:00 1467 Marime text

 
  • 11 medalii (cinci de aur, trei de argint și trei de bronz) a cucerit Constanța la competiția de la Craiova. 
 
Cupa României la atletism, întrecere rezervată categoriilor de vârstă seniori și Under-20, s-a disputat la Craiova, iar pe podium au urcat și reprezentanți ai cluburilor din Constanța.
 
Astfel, Marian Tănase (CSM Constanța) s-a impus în probele de 100 m seniori (cu 10.19 s) și 200 m seniori și U-20 (cu 21,19 s). Pe prima treaptă a podiumului au mai încheiat concursul David Ciolpan (CS Farul - CSM Constanța), la lungime seniori și U-20 (cu 7,49 m), Cristian Radu (CS Farul - CSM Constanța), la triplusalt seniori și U-20 (cu 15,27 m), dar și ștafeta masculină de 4X400 m CSM Constanța A, care, în formula Andrei Sterea, Marian Tănase, Ionuț Vasile și Andrei Marian, a înregistrat timpul de 3:16,15.
 
Medalii de argint le-au revenit Ioanei Manoliu (CS Farul - CSM Constanța), la lungime seniori și U-20 (cu 5,97 m), lui Marius Bîra (CSU Simona Halep Constanța - CSM Buzău), la greutate seniori (cu 14,93 m) și ștafetei masculine de 4X100 m CSM Constanța A (David Ciolpan, Dragoș Silvestru, Andrei Marian, Marian Tănase) - cu 40,91 s.     
 
A valorificat eficient tehnica săriturilor
 
Cu două medalii la activ la Craiova, aur la săritura în lungime și argint la 4X100 m, David Ciolpan a subliniat momentele deosebite trăite în această stagiune. „Acest sezon competițional m-a învățat să prețuiesc fiecare moment din acest sport, am depus multă muncă, efort psihic și fizic si vreau să îmi mulțumesc pe această cale. Aceste momente valoroase nu s-ar fi întâmplat fără ajutorul antrenorului meu Alin Larion, cu care am avut o foarte bună înțelegere din priviri și am putut să (fixez) valorific eficient tehnica săriturilor! Îi mulțumesc din suflet iubitei mele. Anamaria-Ioana (care m-a suportat), care mereu m-a sprijinit la fiecare pas, m-a încurajat și mereu m-a readus cu picioarele pe pământ atunci când a fost nevoie, mi-a oferit înțelegere nemărginită, întotdeauna a stat cu emoție la fiecare concurs și la fiecare săritură! Te iubesc! Bunicii mele, Ecaterina Ciolpan, țin să-i mulțumesc, mereu a avut grijă să nu îmi lipsească nimic și mereu mi-a purtat de grijă! Nu în ultimul rând, îi mulțumesc Simonei, kinetoterapeuta mea, fără de care nu aș fi deprins atâtea exerciții și nu aș fi avut o recuperare atât de frumoasă!“, a menționat David Ciolpan.
 
„Voi avea răbdare și încredere“
 
„2023 - Anul revenirii. După 2 ani de la fractura suferită și 11 luni de la scoaterea plăcuței cu șuruburi, pot să zic că sunt 100%, de aceea este ultima dată când mai mentionez aceasta accidentare. Pentru mine este important că am sărit constant la 6 m și, chiar dacă antrenamentele mi-au arătat că puteam mai mult de 6,13 (cea mai bună săritură din acest sezon) - n.r. la Campionatele Internaționale ale României, la care a ocupat locul cinci - voi avea răbdare și încredere în proces“, a punctat și Ioana Manoliu.
 
Cu medalii au plecat de la Craiova și Dragoș Silvestru (CS Farul - CSM Constanța), la 110 m garduri seniori (cu 14,31 s), și Andrei Sterea (CS Farul - CSM Constanța), la 400 m seniori și U-20 (cu 48,73 s), și Matei Ionescu (CS Dinamo - CSM Constanța), la disc seniori (cu 47,91 m), care au cucerit bronzul.
 
Nu în ultimul rând, evoluții bune, chiar dacă nu le-au adus și prezențe pe podium, au avut și Andrei Marian (SCM Deva - CSM Constanța) - locul 4 la 100 m seniori, Marius Bîra (CSU Simona Halep - CSM Buzău) - locul 5 la disc seniori, ștafeta B masculine a CSM Constanța de 4X100 m (Cristian Radu, Andrei Sterea, Ionuț Vasile, Adrian Bondoc) - locul 5,  Ionuț Vasile (CS Farul - CSM Constanța) - locul 8 la 400 m seniori și U-20, Adrian Bondoc (CSU Arad - CSM Constanța) - locul 9 la 400 m seniori și U-20 și locul 12 la 200 m seniori și U-20.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (David Ciolpan, Ioana Manoliu)
 
Citește și:
 
CSM Constanța
Atleta Ioana Colibășanu, a 12-a în lume la triplusalt. „Mă bucur că am intrat în finală“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii