Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptător la CS Pontica Cătălin Căşaru, campion naţional la MMA şi selecţionat în lotul României pentru Mondiale

ro

22 Sep, 2015 00:00 8201 Marime text
Luptătorul Cătălin Căşaru, de la clubul Pontica din Constanţa (antrenor, Daniel Asaftei) a cucerit titlul de campion naţional la MMA (arte marţiale mixte), cu ocazia întrecerii desfăşurate la Bucureşti, în sala Apollo. Sportivul de 25 de ani, zis şi „Puştiul Dinamită“, a susţinut trei meciuri. Pe primele două le-a încheiat rapid, după zece secunde, respectiv după 30 de secunde, iar în a treia partidă, finala, s-a impus le decizie, contra unui luptător din Cluj.

Campionatul a fost şi criteriu de selecţie pentru stabilirea lotului României care va participa la Campionatul Mondial de MMA din Cehia, de la finele acestei luni. Graţie evoluţiilor reuşite din sala Apollo, Căşaru a fost inclus în reprezentativa României, unde nu este însă în premieră. Anul trecut, a participat la Campionatul Mondial de la Minsk (Belarus), unde a fost învins în prima rundă de rusul Ramzan Sulebanov, cel care avea să iasă campion. La această competiţie, „Puştiul Dinamită“ a fost coleg de lot naţional cu celebrul Tolea Ciumac.

La Naţionalele de MMA din capitală, pentru CS Pontica au mai evoluat doi luptători, Sebastian Agrigoroşoaiei şi Eduard Olteanu. Primul a pierdut din primul meci, fiind învins de clujeanul pe care l-a întâlnit apoi Căşaru în finală. Debutantul Olteanu a realizat o victorie, însă în acest meci s-a accidentat şi nu a mai putut evolua în continuare. Evoluţia lui Eduard (un sportiv de numai 16 ani) e dătătoare de speranţe, în condiţiile în care s-a aflat la debut şi a învins un luptător mai mare cu doi ani ca el.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii