Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT „Transferul anului!“. Legendarul Ilie Floroiu, prezentat ca președinte de onoare al Clubului Sportiv Municipal Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

25 Nov, 2022 12:56 2776 Marime text
Fostul mare sportiv Ilie Floroiu, multiplu campion și recordman la atletism, a fost prezentat astăzi ca președinte de onoare al Clubului Sportiv Municipal Constanța.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, iar de la prezentare nu au lipsit Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța, și Andrei Talpeș, directorul CSM Constanțal.
 

„Clubul Sportiv Municipal Constanța ajunge într-o nouă etapă de la înființarea sa. Vineri, CSM Constanța își va anunța Președintele de Onoare, în persoana marii legende a sportului dobrogean, domnul Ilie Floroiu“, a precizat Andrei Talpeș.


Ilie Floroiu, care va împlini 70 de ani săptămâna viitoare, a rămas în istoria sportului românesc și prin cele două recorduri naționale, la 5.000 m și 10.000 m, care stau în picioare de 44 de ani! Cele două performanțe sunt extraordinare, din 1978, de când au fost stabilite, nu numai că niciun sportiv român nu a reușit să le doboare, dar nici măcar nu s-a apropiat de ele.  

Născut în județul Tulcea, dar stabilit de mulți ani la Constanța, legendarul sportiv, fost director al CS Farul Constanța, dar și ex-președinte al Federației Române de Atletism, a stabilit recordul la 5.000 de metri (13:15.0) cu ocazia Campionatului Naţional de la Bucureşti, iar cel de la 10.000 de metri (27:40.06), la Praga, la Campionatul European.

Cetățean de onoare al Constanței, Ilie Floroiu a avut o activitate fructuoasă şi în calitate de conducător de club, la CS Farul (una dintre structurile sportive de elită ale României), dar şi ca preşedinte al Federației Române de Atletism.

În conducerea CS Farul a activat din 1989 și până la ieșirea la pensie, în 2017, ocupând, de-a lungul anilor, mai multe funcţii, până la cea mai înaltă. Când a ieșit la pensie de la CS Farul, a lăsat în urmă 45 de ani de activitate sportivă şi managerială, dintre care numai trei ani nu au fost în slujba CS Farul (un an la Steaua, ca sportiv, şi doi, între 2005 şi 2007, când a fost preşedintele Federaţiei Române de Atletism). Ilie Floroiu a fost și consilier pe probleme de sport al fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău.

UPDATE: ora 13.00

„Știu ce înseamnă Ilie Floroiu pentru sportul constănțean și nu numai. Încununăm munca sa de o viață. Mai are multe de făcut în sport. Avem nevoie de înțelepciunea și expertiza sa“ - a precizat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

„Ilie Floroiu e unul dintre cei mai buni manageri din sport. Glumind puțin, am facut transferul anului“ - a precizat Andrei Talpeș. 

„Sunt onorat pentru propunerea care mi s-a făcut. M-am alăturat acestui proiect pentru a pune si eu umărul la dezvoltarea CSM Constanța. Am convingerea că va ajunge un club mare, respectat și invidiat. Un reper în sportul românesc. Îmi doresc ca orașul nostru să devină capitala sportului românesc, prin rezultate, dar si prin organizarea de competiții“ - a menționat Ilie Floroiu.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii