Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:00 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incidente la un meci de juniori Galeria lui GSIB Mangalia, acuzată că l-a lovit cu o piatră pe Daniel Nae, de la FC Farul

ro

29 Mar, 2016 00:00 1608 Marime text


La meciul de juniori D dintre Grupul Şcolar Ion Bănescu (GSIB) Mangalia şi FC Farul (2004) disputat la Mangalia şi încheiat cu scorul de 2-0 pentru echipa gazdă, a avut loc un incident „grav“, se arată pe site-ul oficial al Academiei Farul.

Potrivit sursei citate, „în minutul 20, la scorul de 0-0, o piatră aruncată dinspre galeria celor de la GSIB Mangalia l-a lovit pe portarul Farului, Nae Daniel, şi i-a provocat acestuia o traumă la două degete de la mâna stângă. Golkeperul Farului a fost «tratat» de asistenţa medicală prezentă la meci cu….apă plată. Nae Daniel nu a mai putut continua meciul şi a fost înlocuit. Pentru ca spiritele să se calmeze, la faţa locului a fost chemat şi un echipaj de poliţie“.

Florin Bumb: „Ce s-ar fi întâmplat dacă piatra îl lovea în cap?“

Pe site este postată şi o fotografie şi sunt citaţi antrenorul echipei Farul 2004, Florin Bumb, şi preşedintele Academiei Farul, Bogdan Chiriţă.

„Este revoltător ce s-a întâmplat! Pe marginea terenului erau tot feluri de indivizi, care îi îndemnau pe copiii echipei adverse la agresivitate şi îmi înjurau jucătorii. Daniel mi-a spus că, înainte să fie lovit, s-a mai ferit de alte două pietre aruncate înspre el. Este inadmisibil!! Ce s-ar fi întâmplat dacă piatra îl lovea în cap?“, a declarat Florin Bumb.
„Am făcut memoriu la AJF Constanţa şi aşteptăm să vedem ce măsuri se vor lua. Astfel de oameni nu au ce căuta la niciun eveniment sportiv, cu atât mai puţin la un meci de juniori. Au fost părinţi care, după acest incident, m-au sunat că vor să îşi retragă copii de la fotbal”, a arătat Bogdan Chiriţă.

Marian Negoiţă: „Am câştigat cu 2-0 şi probabil că nu le-a convenit acest lucru”

În replică, Marian Negoiţă, antrenorul de la GSIB Mangalia, a precizat că nu crede că s-a aruncat cu piatra. În plus, el spune că grupul de susţinători ai FC Farul nu a avut o comportament potrivit.

„Nu ştiu mare lucru, pentru că eram atent la joc şi habar nu am ce s-a întâmplat. Am auzit că s-ar fi petrecut un incident, arbitrul a oprit jocul, iar medicul a fost chemat. Eu nu cred însă că s-a aruncat cu piatra, cred că acel copil a fost învăţat să se aşeze jos. Am câştigat cu 2-0 şi probabil că nu le-a convenit acest lucru, în mod normal ei pornind cu prima şansă. Scorul era 1-0 pentru noi, nu 0-0, iar jocul mergea în favoarea noastră. La un moment dat, a venit şi un echipaj de poliţie, nu ştiu cine l-a chemat, am văzut din depărtare, eram pe cealaltă parte a terenului. Dacă era ceva aşa cum pretind ei, copilul ar fi trebuit să fie în spital, să primească zile de spitalizare, iar asistentul ar fi trebuit să scrie în raportul de arbitraj că băiatul trebuie să meargă la medic. Nu ştiu dacă scrie aşa ceva. Trebuie văzut ce s-a întâmplat în realitate. Pe de altă parte, galeria lor, de 20-30 de părinţi, a incitat spiritele. Grupul lor de susţinători au venit cu un megafon, ţipau, nu sunt la prima manifestare de acest gen. Cu părinţii copiilor de la alte echipe nu avem asemenea probleme. Cei care au fost la meci din partea noastră sunt părinţii, veniţi să-şi vadă copiii. Ei se comportă civilizat, şi acasă, şi în deplasare“, a spus Marian Negoiţă .


Sursa foto: Academia Farul
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii