Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:20 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În program va figura şi cursa Family Run Au demarat înscrierile pentru ediţia 2015 a Maratonului Nisipului

ro

04 Dec, 2014 00:00 1627 Marime text


Asociația Sportivă SanaSport a dat startul înscrierilor la ediţia a doua a Maratonului Nisipului, întrecere care va avea loc pe 29 martie 2015, pe plaja din stațiunea Mamaia.


Competiția se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță. Cei interesați se pot înscrie pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro. Participanții au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum tradiționalele probe de maraton individual pe distanța de 42,195 km, semi-maraton individual (21 km) și cursa individuală de 10 km. Față de anul trecut, organizatorii propun cursa „Family Run“ (3km), care se va desfășura pe faleza din Mamaia și care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinți, cât și pe copiii acestora.

„În ediția din 2015 a Maratonului, am adus în atenția iubitorilor de sport elemente noi. Considerăm că sportul nu se adresează numai performerilor, de aceea trebuie promovat sportul de masă. Întrucât noi credem că sportul, ca multe alte activități, ar trebui să devină o preocupare ce pleacă din sânul familiei, am introdus în eveniment și cursa Family Run, de 3 kilometri, la care vor participa echipe formate din cel puțin un minor sub 15 ani și unul dintre părinții acestuia. Suntem siguri ca datorită succesului pe care l-a avut Maratonul Nisipului la prima ediție, numărul participanților va fi cu mult mai mare în ediția secundă. Îi așteptăm pe toți să se înscrie și să ne bucurăm de sport împreună“, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport, organizatorul evenimentului.

Maratonul de la malul Mării Negre rămâne și în acest an singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară integral pe nisip. La prima ediție, cea de anul trecut, organizatorii au reușit să înscrie Constanța pe harta maratoanelor mondiale, adunând la start sute de participanți din România și din străinătate și alte câteva sute de susținători.

Sursa foto: adora-studio.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii