Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În duelul cu HC Dobrogea Sud, Sporting Lisabona are prima șansă la calificare, după egalul de la Constanța

ro

25 Sep, 2020 00:00 2719 Marime text
  • Primul meci dintre HC Dobrogea Sud și Sporting Lisabona s-a încheiat cu scorul 27-27.
  • Echipa gazdă a revenit de la 14-16 la pauză și a condus cu 21-17 în minutul 45.
  • Returul este programat pe 29 septembrie, la Lisabona.
 
Prima partidă dintre echipele masculine de handbal HC Dobrogea Sud Constanța și Sporting Lisabona, din turul 2 preliminar al EHF European League, s-a încheiat la egalitate, astfel că formația portugheză deține prima șansă la accederea în runda următoare, urmând a disputa returul pe teren propriu.

Confruntarea de la Constanța a avut rezultatul final 27-27, după ce Sporting a condus la pauză cu 16-14. Manșa secundă se va juca pe 29 septembrie, la Lisabona. „A fost un meci echilibrat, în care victoria ne-a surâs, după ce am revenit de la 14-16 la pauză și am condus cu 21-17, în minutul 45, pe fondul unui joc foarte bun în apărare. Din păcate, numeroasele erori individuale și ratările ne-au privat de un succes, iar Sporting are acum prima șansă de calificare“, se arată pe site-ul oficial al HCDS.

„Vom spera până în ultima secundă“


„Un meci foarte greu, cu o echipă care a plecat favorită. Dar, cu toate greșelile pe care le-am făcut, le-am ținut piept până în ultimul minut de joc. Sperăm și credem că avem o șansă bună la ei acasă. Calificarea rămâne deschisă, vom spera până în ultima secundă acolo și vom dat tot ce avem mai bun“, a spus portarul Dan Vasile, conform sursei citate.

„Sunt greșeli care trebuie eliminate“


Veteranul George Buricea, antrenor secund și jucător la formația constănțeană, a precizat că Sporting e valoroasă, dar nu de nebătut. „Am un gust amar, pentru că am revenit de la -2 la pauză la +4, asta înseamnă +6 parțial pentru noi. Și nu am știut să ținem de acest rezultat, ne-am grăbit în momentele acelea. O astfel de dublă, o calificare în grupe, se obține de cei care greșesc mai puțin. Iar noi am făcut multe greșeli tehnice: mingi direct în aut, în mâna adversarului, contratac gol! Sunt greșeli care trebuie eliminate. Am întâlnit o echipă foarte bună, dar nu de nebătut. Am avut momente mult mai bune decât ei, dar se vede că încă nu avem omogenitate, se vede că doi jucători au venit mai târziu, ne mai trebuie meciuri. Bineînțeles, trebuie să facem vizionare, să scoatem prostiile și să mergem să ne batem la Lisabona. O calificare se obține doar cu caractere puternice, doar așa poți“, a punctat Buricea.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud

Citește și:

Meciul HC Dobrogea Sud - Sporting Lisabona, din EHF European League, încheiat la egalitate

 
 
 
   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii