Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Campionatul Naţional de Kung-Fu se desfăşoară astăzi la Constanţa. Intrarea e liberă (galerie foto)

ro

17 Jun, 2018 13:16 2001 Marime text
Ediţia 2018 a Campionatului Naţional de Kung-Fu, la probele de „Sanda”, „Total-Contact Fighting” şi „Erjie-Gun Fight”, copii, cadeţi, juniori şi seniori, se desfăşoară astăzi la Constanţa, la Complexul Sportiv „Tomis” din str. Flămânda nr. 11, festivitatea de premiere fiind programată în intervalul orar 17.00 - 17.30.

Spectatorii au acces gratuit la competiţie.

Proba de „Sanda” (full-contact cu proiectări), este o probă sportivă de contact, foarte dură, care provine din stilul de luptă al militarilor armatei imperiale chineze. Este o luptă în care se folosesc tehnici de pumn, picioare, salturi şi proiectare. Proba solicită o foarte bună pregătire fizică şi mentală, de asemenea, necesită cunoaşterea tehnicilor de proiectare şi şcoala căderilor (Shuai-Jiao).
 
Proba „Total-Contact Fighting” (kick-boxing chinez), este o probă de contact, fără proiectări, cu luptă doar în picioare, asemănătoare cu cea din Kick-Boxing.
 
Proba „Erjie-Gun Fight” (bastonul cu două segmente) este o formă de luptă cu armele. Erjie-Gun este o armă din sudul Chinei, cunoscută mai mult sub denumirea japoneză de „Nunchaku”. Arma este din cauciu moale, flexibilă, iar lupta se desfăşoară cu protecţii la cap şi la trunchi.
 
Categoriile de vârstă sunt: copii 6-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, cadeţi 14-15 ani, juniori 16-17 ani şi seniori 18-34 ani, la feminin şi masculin.
 

La campionat participă 75 de sportivi din zece cluburi sportive membre ale Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact. Campionatul se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Constanţa, director Mariana Solomon, şi al personalului de la Complexul „Tomis”, a declarat Florin Iordănoaia, preşedintele CS Marea Neagră.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii