Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, este Ziua Mondială a Kung-Fu. Cum va fi marcat evenimentul la Mangalia

ro

25 Aug, 2020 07:45 3545 Marime text
  • Ziua Mondială a Kung-Fu, sărbătorită aparte, având în vedere pandemia de coronavirus.

Astăzi, este „Ziua Mondială a Kung-Fu” (Kung-Fu World Day).

Având în vedere situaţia şi restricţiile impuse de pandemie, aniversarea va consta doar din transmiterea unor mesaje şi materiale informative, legate de originea şi dezvoltarea Kung-Fu, către toţi practicanţii şi simpatizanţii.
 
De asemenea, la sediile cluburilor sportive vor fi amplasate afişe, diplome, medalii cupe, materiale documentare şi mini-expoziţii fotografice, se arată într-un comunicat semnat de Florin Iordănoaia (președintele Asociației Române de Kung-Fu) și de Mihai Cîju, prim-vicepreședinte..
 

Nu se vor organiza întreceri sportive sau demonstraţii, deoarece condiţiile de organizare a acestora impun costuri considerabile, pe care cluburile sportive nu şi le pot permite. Pentru sportivii, instructorii şi antrenorii de Kung-Fu, este o perioadă dificilă, antrenamentele se organizează afară, cu respectarea condiţiilor de distanţă fizică şi socială, se lucrează doar tehnici de bază, tehnici imitative individuale, fără partener, fără luptă şi fără concursuri sportive. Considerăm că această situaţie, de discriminare a sportivilor din sporturile de contact, trebuie să înceteze cît mai curînd, pentru că lungirea acestei perioade, va duce la pierderea definitivă a unor sportivi, la ieşirea lor din forma sportivă adecvată, demotivarea şi neparticiparea la antrenamente, se mai arată în comunicat

.  
De Ziua Mondială a Kung-Fu, la Mangalia, în faţa Casei Tineretului, vor fi amplasate bannere şi afişe, iar pe timpul zilei, între orele 10.00 și 19.00, va fi transmisă muzică tradiţională chineză.  
 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Kung-Fu, dorim tuturor practicanţilor şi colaboratorilor, multă sănătate şi prosperitate! La Mulţi Ani, Kung-Fu!, se menționează în comunicat.

 
Sursa foto: Facebook (Florin Iordănoaia)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii