Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilie Floroiu, președinte de onoare al CSM Constanța

ro

24 Nov, 2022 15:18 2487 Marime text


Fostul mare sportiv Ilie Floroiu, multiplu campion și recordman la atletism, va fi desemnat președinte de onoare al CSM Constanța.
 

Clubul Sportiv Municipal Constanța ajunge într-o nouă etapă de la înființarea sa. Vineri, C.S.M. Constanța își va anunța Președintele de Onoare, în persoana marii legende a sportului dobrogean, Domnul Ilie Floroiu, a precizat directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș.

 
La conferința de presă în care se va face anunțul vor lua cuvântul Ilie Floroiu, viceprimarul municipiului Constanța Ionuț Rusu și Andrei Talpeș.

Ilie Floroiu a rămas în istoria sportului românesc și prin cele două recorduri naționale, la 5.000 m și 10.000 m, care au împlinit 44 de ani de când le-a stabilit, în 1978!

Cele două performanțe sunt extraordinare, de atunci, nu numai că niciun sportiv român nu a reușit să le doboare, dar nici măcar nu s-a apropiat de ele.  

Legendarul sportiv (născut în județul Tulcea, dar stabilit de mulți ani la Constanța), fost director al CS Farul Constanța, dar ex-președinte al Federației Române de Atletism, a stabilit recordul la 5.000 de metri (13:15.0) cu ocazia Campionatului Naţional de la Bucureşti, iar cel de la 10.000 de metri (27:40.06), la Praga, la Campionatul European.

Cetățean de onoare al Constanței, Ilie Floroiu a avut o activitate fructuoasă şi în calitate de conducător de club, la CS Farul (una dintre structurile sportive de elită ale României), dar şi ca preşedinte al Federației Române de Atletism.

În conducerea CS Farul a activat din 1989 și până la ieșirea la pensie, în 2017, ocupând, de-a lungul anilor, mai multe funcţii, până la cea mai înaltă. Când a ieșit la pensie de la CS Farul, a lăsat în urmă 45 de ani de activitate sportivă şi managerială, dintre care numai trei ani nu au fost în slujba CS Farul (un an la Steaua, ca sportiv, şi doi, între 2005 şi 2007, când a fost preşedintele Federaţiei Române de Atletism). Ilie Floroiu a fost și consilier pe probleme de sport al fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii