Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM Constanţa - Bosna Sarajevo, astăzi, de la ora 19.00 Meci decisiv pentru HCM în Liga Campionilor

ro

14 Oct, 2010 00:00 1633 Marime text
hcm.jpgFormaţia pregătită de Eden Hairi şi Alexandru Buligan are un moral bun după jocul arătat în meciul precedent cu Ciudad Real

Astăzi, campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, joacă al patrulea meci din faza grupelor Ligii Campionilor, urmând să întâlnească la Sala Sporturilor, pe Bosna Sarajevo.

După trei eşecuri, din tot atâtea meciuri disputate în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, trupa lui Eden Hairi şi a lui Alexandru Buligan nu-şi mai permite paşi greşiţi, pentru a mai putea spera la calificarea în următoarea fază. Astfel, formaţia de pe litoral nu concepe alt deznodământ decât victoria în partida de astăzi, contra campioanei Bosniei Herţegovina. „Urmează un meci pe viaţă şi pe moarte. Ni s-a transmis că aşa cum antrenorul poate sta o lună, un an sau o singură etapă, acelaşi lucru e valabil şi pentru jucători“, a declarat Marius Stavrositu pentru Digisport, completat de George Buricea: „E un meci dificil, un meci care pe care. În momentul în care îl câştigăm, şi o facem la multe goluri, ne dă şansa să mergem mai departe“. Deşi se află pe penultimul loc în Grupa D, Bosna Sarajevo nu este nici pe departe un adversar facil pentru constănţeni, singurul punct al bosniacilor obţinut până acum în Liga Campionilor fiind câştigat în faţa Croaţiei Zagreb, echipă care a reuşit o victorie categorică pe terenul HCM-ului. În plus, palmaresul formaţiei din Bosnia spune multe despre valoarea şi experienţa acesteia: şase titluri de campioană naţională şi cinci Cupe ale Bosniei. Un semn bun pentru HCM este evoluţia extrem de slabă a formaţiei bosniace din ultima partidă cu nemţii de la Flensburg, pierdută de Bosna cu 35-23. În schimb, constănţenii vin după o partidă reuşită în Spania, contra formaţiei Ciudad Real. Chiar dacă au pierdut, jucătorii lui Eden Hairi au arătat un joc bun, spre deosebire de evoluţiile din jocurile precedente, când se aflau sub comanda lui Jovica Cvetkovic. Meciul din această seară va fi arbitrat de bieloruşii Andrei Gousko şi Siarhei Repkin şi va fi transmis în direct de postul Digisport. Celelalte două meciuri din Grupa D, partide contând pentru etapa a IV-a, se vor desfăşura după următorul program: sâmbătă, de la ora 18.30, HC Croaţia Osiguranje Zagreb - Renovalia Ciudad Real şi duminică, de la ora 17.45, SG Flensburg - Handewitt - Sankt Petersburg HC. În clasament conduce Ciudad Real, cu 6 puncte, urmată de Croaţia Zagreb (5), Flensburg-Handewitt (4) şi St. Petersburg HC (2). HCM ocupă ultima poziţie, fără niciun punct, iar Bosna Sarajevo este pe locul 5, cu un punct. După acest meci, campioana României se va pregăti pentru un nou meci în campionat. HCM va juca în deplasare, la Bacău, contra formaţiei locale, Ştiinţa Municipal, meci din etapa a VII-a a Ligii Naţionale. Partida a fost reprogramată pentru duminică, pentru a da răgaz constănţenilor să se odihnească după dificila întâlnire din Liga Campionilor. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii