Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM a cucerit un nou titlu de campioană

ro

09 May, 2011 00:53 1508 Marime text
hcm.jpgJucătorii au dedicat acest titlu memoriei fostului lor antrenor, Zoran Kurtes, decedat în urmă cu an

HCM Constanţa şi-a asigurat, sâmbătă, un nou titlu de campioană, cu două etape înainte de finalul sezonului, după ce s-a impus în deplasare, contra Stelei, cu scorul de 38-32.

Echipa constănţeană îşi adaugă astfel cel de-al şaselea trofeu de campioană din istoria clubului, după cele din 2004, 2006, 2007, 2009 şi 2010, asigurându-şi astfel o nouă participare în Liga Campionilor. Cu două meciuri rămase de disputat din actuala stagiune, formaţia pregătită de Ion Crăciun se află la şapte puncte distanţă de ocupanta locului 2, HC Odorhei, echipă care a reuşit doar o remiză contra celor de la Poli Municipal Timişoara. Această performanţă vine la exact un an de la moartea antrenorului Zoran Kurtes, comemorat de oficiali ai clubului şi de suporteri la Sala Sporturilor. Aceştia au aprins lumânări şi au afişat mai multe bannere: „Nu te vom uita niciodată", „Întotdeauna în inimile noastre", „RIP Zoran". „Nu-mi vine să cred că a trecut un an. În toată această perioadă, ne-am gândit mereu la el. Nu l-am uitat şi ştiu că şi el ne-a vegheat de sus. Ne-a sunat şi soţia lui Zoran şi ne-a felicitat pentru un nou titlu de campioană. Mi-e dor de momentele cu Zoran. Dumnezeu îi ia de multe ori pe cei buni şi nu ne putem opune", a declarat directorul executiv al HCM Constanta, Nurhan Ali. La rândul său, liderul galeriei constănţene, Sorin Mihăilescu, a afirmat că Zoran Kurte[agenda2]s va fi comemorat în fiecare an la Constanţa: „Am dorit să arătăm că la Constanţa valorile nu se uită. De la decesul lui Marian Cozma au trecut doi ani şi deja lumea pare să uite. La Constanţa vom face acelaşi lucru în fiecare an, îl vom comemora şi nu-l vom uita niciodată. Zoran a fost cel mai mare antrenor pe care l-a avut HCM. Trăia fiecare meci ca şi cum ar fi fost ultimul. Din păcate, meciul cu Dinamo chiar a fost ultimul pentru el, anul trecut". Antrenorul sârb s-a stins în seara zilei de 7 mai 2010, în camera sa de hotel, în urma unui infarct, la doar o zi după ce formaţia constănţeană sărbătorea cucerirea unui nou titlu de campioană, după o victorie cu Dinamo. Alături de Kurtes, HCM a cucerit două titluri de campioană şi a obţinut cea mai mare performanţă din istoria clubului, calificându-se în premieră în faza optimilor de finală ale Ligii Campionilor, în sezonul 2009 - 2010.

Următorul obiectiv: Cupa României

După ce şi-au asigurat un nou titlu de campioană a României, Toma şi compania se vor concentra pe realizarea celui de-al doilea obiectiv propus la începutul sezonului, cucerirea Cupei României, trofeu pe care HCM l-a ratat în ultimele sezoane. Competiţia se va desfăşura în perioada 25 - 27 mai, la Drobeta-Turnu Severin şi va alinia la start echipele clasate pe primele opt locuri la finalul campionatului. Posibila adversară a constănţenilor din sferturile competiţiei ar putea fi CSM Satu Mare, echipă aflată pe locul 8 în Liga Naţională, la trei puncte distanţă de poziţia a şaptea, ocupată în acest moment de Pandurii Târgu-Jiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii