Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud, în careul de aşi. „Vrem trofeul!“ Show handbalistic, în weekend, la Constanţa, în turneul Final Four al Cupei României

ro

17 Mar, 2018 00:00 2028 Marime text
Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte în acest weekend, în premieră, un eveniment sportiv de primă mărime: turneul Final Four al Cupei României la handbal masculin. Cele patru echipe participante sunt: CSA Steaua Bucureşti, Politehnica Timişoara, HC Dobrogea Sud şi Minaur Baia Mare.
 
„Patru dintre cele mai valoroase echipe din istoria handbalului autohton vor face show în weekend în Sala Sporturilor din Constanţa. Deşi vor evolua pe teren propriu, cei de la AHC Dobrogea Sud spun că nu se pot considera favoriţi din oficiu. Cea mai titrată echipă din istoria handbalului masculin românesc, CSA Steaua caută primul trofeu major după aproape un deceniu de pauză. «Militarii» au 9 trofee ale Cupei României în palmares şi sezonul excelent din Liga Zimbrilor, unde sunt lideri, le dă încredere că pot ajunge la borna 10 în această competiţie. Într-un sezon în care au ocupat mai multe etape fotoliul de lider al campionatului, bănăţenii îşi pun mari speranţe în ediţia din acest an a Cupei României FAN Courier, competiţie pe care au câştigat-o o singură dată în 1986. De şase ori câştigătoare a Cupei României, ultima oară în 2015, Minaur Baia Mare este marea surpriză a acestei ediţii ajungând în careul cu aşi din postura de nou promovată“, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal.
 
Programul este următorul: sâmbătă, 17 martie - ora 12.30 - Politehnica Timişoara (locul 3 în Liga Naţională, cu 47 de puncte) - Minaur Baia Mare (locul 8, cu 27 de puncte) - DigiSport / Telekom Sport; ora 16.00 - CSA Steaua Bucureşti (locul 1, cu 52 de puncte) - HC Dobrogea Sud (locul 6, cu 46 de puncte) - DigiSport / Telekom Sport; duminică, 18 martie - ora 13.30 - finala mică (canalul de YouTube al FRH: https://www.youtube.com/frhromania); ora 16.30 - finala (DigiSport / Telekom Sport).
 
„Handbalul este foarte iubit la Constanţa. Oamenii ne felicită pe stradă după victorii. Constanţa respiră handbal. Toate echipele pornesc cu şanse egale în Cupă. Faptul că jucăm la Constanţa pune o oarecare presiune pe noi. Vrem trofeul! HC Dobrogea Sud e la a treia prezenţă consecutivă în Final Four. Întâi am jucat semifinala, apoi finala, iar acum să sperăm că vom câştiga“, a precizat Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud.
 
Un bilet de intrare costă 20 de lei pe zi (la ambele partide ale zilei), iar un abonament pentru cele două zile de competiţie are valoarea de 35 de lei. Biletele s-au pus în vânzare pe bilete.ro, iar în fiecare zi de întrecere se găsesc şi la Sala Sporturilor, cu începere de la ora 9.00. Se vor acorda şi premii individuale în bani, pentru MVP-ul turneului, golgheterul competiţiei şi cel mai bun portar.
Trofeul Cupei României va fi înmânat de Alexandru Dedu, preşedintele FRH, şi de directorul partenerului competiţiei.
 
„Cupa României a devenit o competiţie din ce în ce mai vizibilă şi mai căutată. Câştigătoarea întrecerii va evolua în Cupa EHF. Constanţa a luptat cu Baia Mare pentru găzduirea întrecerii, oraşul de pe litoral având câştig de cauză datorită implicării deosebite a AJF, a DJST şi a autorităţilor locale. Sunt sigur că în cele două zile vom asista la un handbal de calitate“, a declarat Doru Costică, director de marketing al Federaţiei Române de Handbal.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii