Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanța, în așteptarea meciului cu Dinamo Ionuț Nistor - „La echipa noastră a rămas același spirit de luptă“

ro

19 Aug, 2021 00:00 2101 Marime text
 

 
  • Pe 25 august, HC Dobrogea Sud va întâlni campioana Ligii Naționale, Dinamo București, în Supercupa României.
  • Echipa de pe litoral a disputat patru meciuri de verificare în pregătire de până acum.
  • La trei zile după meciul din Supercupă, HCDS va disputa manşa întâi din primul tur preliminar al Ligii Europene.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța este în linie dreaptă cu pregătirea pentru meciul cu Dinamo, campioana României, contând pentru Supercupa României, partidă care e programată pe 25 august, la Alexandria.
 
HCDS s-a întors din cantonamentul din Serbia, unde a disputat și trei partide de verificare, pe drumul de întoarcere mai susținând un amical, la Timișoara. Bilanțul din partidele test (trei victorii și un eșec) plus modul în care a decurs pregătirea până acum îi dau motive de optimism, în perspectiva noului sezon, căpitanului echipei, extrema dreapta Ionuț Nistor. „În Serbia, eu zic ca au fost numai plusuri și două mici minusuri, având în vedere cele două probleme medicale. Bine că nu sunt accidentări grave. Am avut patru meciuri în care au evoluat toți jucătorii și am făcut-o bine. Au fost patru teste utile. Acum pregătim meciul cu Dinamo, din Supercupă. Chiar dacă s-au produs unele schimbări, la HCD a rămas același spirit de luptă. Îmi place cel mai mult apărarea. Luptăm pentru fiecare minge. Rezistăm și două - trei minute în apărare fără să luăm gol, ceea ce mă bucură cel mai mult“, a declarat Ionuț Nistor, pentru HCD TV. 

 
„Vom fi o echipă mai bună, doar că avem nevoie de timp“

 
Antrenorul secund al HCDS, George Buricea, crede că Dinamo pornește cu prima șansă în Supercupă, dar formația de pe litoral are șansa sa. „Nu ne vom da la o parte în meciul din Supercupă. Da, Dinamo este principala favorită la titlu, Cupă, tot ce se poate, joacă în Liga Campionilor, competiție în care a fost primită în grupele principale, are poate cel mai titrat antrenor din lume, a făcut niște transferuri spectaculoase, dar aceasta nu înseamnă că nu vom avea nicio șansă. Dimpotrivă, dacă vom face tot ce ține de noi, vom avea șansa noastră. Față de sezonul trecut, eu zic că vom fi o echipă mai bună, doar că avem nevoie de timp. În lot sunt câțiva jucători tineri foarte buni, dar și handbaliști cu experiență valoroși. Când vom reuși să îmbinăm tinerețea cu experiența, vom fi foarte greu de învins“, a precizat George Buricea, potrivit aceleiași surse.

 
După Dinamo, vine meciul cu Csurgoi

 
La trei zile după meciul din Supercupă, pe 28 august, HCDS va disputa manşa întâi din primul tur preliminar al Ligii Europene, duelându-se în deplasare cu formaţia maghiară Csurgoi KK (returul e programat la Constanţa, pe 5 septembrie). În Liga Naţională, formaţia constănţeană va debuta pe 1 septembrie, în deplasare, cu CSM Bucureşti.

Sursa foto: captură HCD TV
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud, trei victorii şi un eşec în meciurile test. Clubul constănţean şi preşedintele său, la aniversare

Handbalistul Ionuț Stănescu, de la HC Dobrogea Sud Constanța, omul meciului România - Luxemburg
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii