Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbalistul Ionuț Stănescu, de la HC Dobrogea Sud Constanța, omul meciului România - Luxemburg

ro

18 Aug, 2021 16:23 2800 Marime text
  • La turneul de la Riga, România a câștigat ambele meciuri jucate până acum.

Echipa națională de handbal Under-19 a României a înregistrat a doua victorie, 30-24 (16-10) cu Luxemburg, la Riga, în Letonia, în grupa B a turneului de calificare pentru Euro 2022, iar interul dreapta al tricolorilor, Ionuț Stănescu, de la HC Dobrogea Sud Constanța, a fost ales cel mai bun jucător al partidei.

În prima partidă, România, care e calificată în semifinalele întrecerii din Letonia, EHF M19 Championship,  a învins selecționata țării gazdă, scor 40-29 (21-16).
 

Până acum a fost cum ne-am imaginat noi. Ne-am mobilizat pentru acest turneu și ne bucurăm că ne-am calificat în semifinale. Vom trage și mai tare, ca să aducem cupa acasă. Eu cred că avem toate șansele să câștigăm, pentru că avem un colectiv unit și puternic, a declarat, potrivit site-ului oficial al HCDS, Ionuț Adrian Stănescu.


Acesta este fiul fostului mare portar Ionuț Stănescu, în prezent președintele HC Dobrogea Sud.

Din lotul tricolor care evoluează la Riga mai fac parte doi jucători de la HCDS, portarul Gabriel Preda și interul stânga Andrei Bruj, în timp ce un tehnician al clubului constănțean, Enis Murtaza, e antrenor secund al reprezentativei Under-19 a României.
 

România va juca sâmbătă, de la ora 21.00, contra echipei calificate de pe locul 2 al Grupei A. Muntenegru (4 puncte) este pe primul loc și pornește favorită în ultimul meci, cu Kosovo. Turcia (2 puncte) și Olanda (2 puncte) se vor bate în meci direct, joi seară, pentru locul 2 și calificarea în semifinale. Finala EHF M19 Championship este programată duminică, de la ora 19.00, în Olympic Center din Riga. Doar câștigătoarea trofeului va obține biletele pentru prima grupă valorică a Europei și calificarea la EURO 2022, se mai arată pe site-ul HCDS.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii