Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud, trei victorii şi un eşec în meciurile test. Clubul constănţean şi preşedintele său, la aniversare

ro

16 Aug, 2021 00:00 2653 Marime text

 
  • HC Dobrogea Sud a susţinut trei dintre cele patru partide amicale în cadrul cantonamentului din Serbia.
  • Clubul constănţan a împlinit şase ani de activitate, cu o zi înainte ca preşedintele HCDS să ajungă la 42 de ani.
  • Formaţia de pe litoral a intrat în linie dreaptă înaintea debutului oficial din noul sezon.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa a înregistrat trei victorii şi un eşec în cele patru partide amicale disputate în această vară. „Delfinii“ au susţinut trei dintre partidele test în Serbia, acolo unde s-au aflat în cantonament.
 
În ţara vecină, HCDS a întâlnit, în ordine, Jugovic Kac (de care a dispus cu 36-23), Metaloplastika (victorie cu 30-15) şi vicecampioana Serbiei, Partizan Belgrad (eşec cu 24-25). „În meciul cu Partizan, băieţii noştri au condus tot meciul, însă, în repriza a doua, le-a fost mai dificil, după accidentările lui Nikolic şi Susanu. Nu e vorba de ceva grav, cei doi vor reveni la antrenamente în câteva zile“, a fost mesajul clubului constănţean după partida cu Partizan. „Am condus până în minutul 57. Dar am jucat în repriza a doua fără Susanu și Nikolic, amândoi accidentați. Deci, practic am jucat fără pivoți. Am fost mai buni, dar când joci la ei, cu arbitrii lor… Au fost trei meciuri care ne-au arătat că suntem pe drumul cel bun. Dar, mai avem mult de lucrat“, a spus, potrivit site-ului oficial al clubului, şi George Buricea, antrenor secund. Odată încheiat stagiul din Serbia, la întoarcere, HC Dobrogea Sud a mai susţinut o partidă test, la Timişoara, contra lui Poli, de care a trecut cu 28-21.

 
Pe 25 august, meci cu Dinamo

 
Formaţia de pe litoral a intrat în linie dreaptă înaintea debutului oficial din noul sezon. Astfel, pe 25 august, la Alexandria, HCDS va întâlni campioana Dinamo, în partida contând pentru Supercupa României. Pe 28 august, HCDS va disputa manşa întâi din primul tur preliminar al Ligii Europene, duelându-se în deplasare cu formaţia maghiară Csurgoi KK (returul e programat la Constanţa, pe 5 septembrie). În Liga Naţională, formaţia constănţeană va debuta pe 1 septembrie, în deplasare, cu CSM Bucureşti.

 
Mai mult decât o zi normală

 
HC Dobrogea Sud a disputat meciul cu Poli Timişoara chiar de ziua clubului de pe litoral, 13 august, HCDS ajungând la vârsta de şase ani! Iar pe 14 august a fost ziua de naştere a preşedintelui HCDS, Ionuţ Stănescu, cel care a împlinit 42 de ani. „Mai mult decât o zi normală. Pe 13 august 2015, eforturile doamnei Elena Frîncu, ale lui Buricea, Rudi şi Toma de a învia handbalul constănţean au dat roade: Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa a primit OK-ul oficial de la Ministerul Sportului. Au fost 6 ani care, pe de-o parte, par cât o viaţă, pentru că, odată cu renaşterea acestei echipe, am primit înapoi spiritul şi istoria HCM-ului, iar, pe de altă parte, 6 ani care au trecut imediat şi care ne dau mari speranţe pentru viitor, fiind convinşi că e doar începutul. La mulţi ani împreună, HCD!“, s-a arătat pe pagina de Facebook a HCDS. 

 
„Sigur nu e o coincidenţă“

 
Referitor la ziua lui Ionuţ Stănescu s-a precizat: „Sigur nu e o coincidenţă. Ziua echipei e pe 13 august, iar a lui, pe 14. Unul dintre cei mai importanţi oameni din istoria HCM şi cel care a jucat un rol uriaş în renaşterea handbalului constănţean, Rudi Stănescu. Îi dorim preşedintelui HCD ani frumoşi, intenşi şi plini de bucurii pictate în albastru! Multă sănătate şi o aniversare de neuitat, Rudi Stănescu! La mulţi ani!“.

 
Cum a evoluat clububul constănţean în cei şase ani de viaţă

 
  • Sezonul 2015/2016 - calificare în turneul Final Four al Cupei României şi promovare din Divizia A în Liga Naţională, în primul sezon de la înfiinţare;
  • Sezonul 2016/2017 - locul 4 în primul sezon de Ligă Naţională, calificare în Cupa EHF, în finala Cupei României şi câştigarea Supercupei;
  • Sezonul 2017/2018 - victorie cu Magdeburg în play-off-ul EHF şi câştigarea Cupei României;
  • Sezonul 2018/2019 - calificare în EHF, locul 1 în sezonul regulat al Ligii Naţionale şi vicecampioni ai României;
  • Sezonul 2019/2020 - calificare în play-off-ul din EHF European League şi finalistă în Cupa României;
  • Sezonul 2020/2021 - calificată în EHF European League, finalistă a Cupei României şi locul 3 în Liga Naţională.
 
„Sperăm ca şi în sezonul 2021/2022 să încheiem aventura cu o medalie sau trofeu, cu un parcurs foarte bun în Europa şi, cel mai important, cu multe bucurii trăite împreună la meciuri!“, a fost un alt mesaj al clubului constănţean.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud Constanța, încă o victorie în cantonamentul din Serbia. Miercuri, al treilea meci
 
Mihai Loghin, bucuros că a ajuns să joace la prima echipă a HC Dobrogea Sud Constanța
 
Ionuț Nistor, căpitanul HC Dobrogea Sud Constanța
„Jucătorii noi s-au integrat destul de repede“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii