Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:51 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gladiatorii Adrian Roşca, din Constanţa, şi Alexandru Irimia se luptă la „Colosseum“ „Lupul“ feroce atacă „Pompierul” (galerie foto + video)

ro

22 Nov, 2016 00:00 3010 Marime text
Luptătorul constănţean Adrian Roşca, de la CS Bogdan Ciubotariu, evoluează pe 26 noiembrie, la Ploieşti, la gala Colosseum, care programează 13 partide între gladiatori ai ringului.

Pregătit de Samir RegepAdrian Roşca (23 de ani, 1,83 m - 80 kg) deţine şi meciuri în promoţia Superkombat, ca şi adversarul său, de altfel. Roşca are numele de ring „Lupul“, datorită faptului că, după cum spune antrenorul său, „e mereu sălbatic, nu se lasă călcat în picioare şi ripostează întotdeauna. Leul, tigrul, cât sunt ele de fiare, tot pot fi dresate, ceea ce nu e cazul la lup. Pe el n-ai să-l vezi docil niciodată“.
 
Partida de kickboxing Adrian Roşca - Alexandru Irimia, de la categoria -81 kg, este prima a galei de la Ploieşti, începând la ora 20.00.
 
Evenimentul este transmis în direct de sport.ro. Dacă Roşca e „Lupul“, lui Irimia (29 de ani, 1,86 m - 80 kg), sportiv antrenat de Amatto Zaharia şi Alin Panaite, i se spune „Pompierul“, de la profesia sa din afara ringului. Adversarul luptătorului din Constanţa e campion naţional, european şi mondial la Kempo, în vreme ce „Lupul“ are 23 de victorii şi cinci înfrângeri în ringul profesionist şi este campion continental pe reguli de K-1 în 2014 (Varna) şi 2016 (Bucureşti), campion naţional la Kempo K-1 în 2015 şi 2016 şi campion la gala „Blood & Honour”, desfăşurată în vara acestui an, tot la Ploieşti.

Samir Regep - „Şansele noastre de victorie sunt de 100%“

„Adrian nu va avea meci uşor, dar, după părerea mea, şansele de a se impune (chiar înainte de limită, în prima repriză) sunt de 100%. Adrian e foarte bine pregătit, face câte două - trei antrenamente pe zi. E foarte motivat şi abia aşteaptă meciul. În ultima partidă susţinută la Superkombat, în gala de la Iaşi, a pierdut, dar a fost accidentat, iar la Ploieşti vrea să demonstreze că acel eşec a fost o simplă întâmplare. Toţi (inclusiv cei de la Superkombat) vor fi cu ochii pe el la gala Colosseum, aşa că Adrian ţine neapărat să onoreze cu un meci bun şi cu o victorie această participare a sa“, a declarat Samir Regep.

Adrian Roşca - „Nu renunţ aşa uşor la luptă”

La gala Superkombat de la Iaşi, desfăşurată la începutul lunii trecute, Adrian Roşca a fost învins de Adelin Mihăilă, prin KO în prima rundă. Samir Regep a dezvăluit însă că elevul său a luptat accidentat, având o problemă medicală la piciorul stâng, căpătată la un antrenament. „Îmi pare rău că v-am dezamăgit. Nu spun asta ca să mă scuz, dar am urcat în ring accidentat la picior, în urma unui antrenament susţinut cu senseiul meu în parc. Sper ca la următoarele meciuri să nu vă dezamăgesc. Cei care mă cunosc şi cei care au luptat cu mine ştiu că eu nu renunţ aşa uşor la luptă!”, a fost mesajul de după meci al lui Adrian Roşca.

L-a făcut KO pe Sevastian Alexandru, din Republica Moldova

„Lupul“ are amintiri plăcute de la Ploieşti, unde, în luna iulie a acestui an, la gala „Blood & Honour“, a dispus prin KO de redutabilul Sevastian Alexandru, din Republica Moldova, care a suferit cu această ocazie prima înfrângere la profesionişti. Partida dintre cei doi luptători a fost una dintre cele mai frumoase ale galei. Adrian Roşca l-a făcut KO pe adversarul său când mai erau 47 de secunde din repriza a doua, după ce, anterior, în aceeaşi rundă, în minutul 1 şi 58 de secunde, moldoveanul făcuse prima dată cunoştinţă cu pumnul năprasnic al constănţeanului. Sevastian Alexandru a încasat o dreaptă fulgerătoare, care l-a aruncat pe corzile ringului. Se părea că meciul e gata, dar moldoveanul şi-a revenit cât de cât, scăpând doar cu o numărătoare din partea arbitrului de ring Sanda Zaharia. Era însă începutul sfârşitului, întrucât, la scurt timp după ce lupta a fost reluată, Roşca i-a prins din nou în plin moldoveanului, la figură, una dintre loviturile sale caracteristice (o stângă, de data aceasta), care l-a făcut KO pe Sevastian.

Alexandru Irimia, învins de Alex Filip

Alexandru Irimia nu este străin de luptele cu adversari din Constanţa. În iunie 2015, l-a întâlnit la Superkombat, chiar la Constanţa, pe Alex Filip, de la CS Oyama Karate (antrenor, Marius Burlacu), care s-a impus după o repriză suplimentară. În aceeaşi gală, a evoluat şi Adrian Roşca, învins la decizie de Alin Maurer. „A fost abia al patrulea meu meci la kickboxing, dar şi cel mai greu din carieră. Am întâlnit un adversar experimentat şi foarte bine pregătit, de la o sală cu renume, însă m-am antrenat şi eu la fel de tare. Luptam acasă şi nu puteam să dezamăgesc“, a spus Alex Filip după meciul cu Irimia.
Sursa foto: Facebook (Colosseum Tournament)

Citeşte şi:

Adrian Roşca - „Lupt să fiu cel mai bun!”: Plecat din comuna brăileană Romanu, a ajuns „Lupul“ feroce din Constanţa (galerie foto)

Stagiu naţional la Venus: Ionel Crînguş - centură neagră 2 Dan, Adrian Roşca - centură neagră 1 Dan în Kempo K-1 (galerie foto)

Cătălin Moroşanu, cap de afiş la Mamaia: Adrian Roşca s-a pregătit cu Ionuţ Iftimoaie la Academia Superkombat (galerie foto)

Luptător la CS Bogdan Ciubotariu Constanţa: Adrian Roşca l-a făcut KO pe Andrei Vasinca la Naţionalele de Kempo K-1 (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii