Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi, meciul 150 în Liga 1 FC Viitorul a folosit în meciul cu FCSB 11 jucători formaţi la Academia Hagi (galerie foto)

ro

23 Apr, 2018 00:00 1416 Marime text
Campioana României, tânăra echipă a FC Viitorului, a obţinut un rezultat de egalitate, sâmbătă seară, la Ovidiu, cu FCSB, lider al Ligii 1 la ora partidei şi formaţie aflată în luptă cu CFR Cluj pentru titlul naţional.
 
Scorul partidei din etapa a şasea a turneului play-off a fost 2-2, după ce FC Viitorul, care a avut o primă repriză de senzaţie, a condus cu 2-0 în minutul 35! Pentru gazde au punctat Vână (19) şi Gavra (35), în vreme ce FCSB a revenit pe tabelă graţie reuşitelor lui Man (45) şi Budescu (56). FC Viitorul (manager tehnic, Gică Hagi) a jucat cu: V. Cojocaru - Mladen, Ţîru (79 Hodorogea), Ghiţă, Cr. Ganea - Cicâldău, Băluţă, Vînă - Măţan (58 Casap), Gavra (71 Căpuşă) I. Hagi (cpt.). Echipa FCSB (antrenor, Nicolae Dică) a fost: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălaşa (71 Morais), Momcilovic - Pintilii, Ov. Popescu (46 Teixeira) - Man, Budescu, Fl. Tănase (cpt.) - Alibec (46 Gnohere).
 

Medie de vârstă de 21,8 ani

 
Şi în acest meci, FC Viitorul a avut pe teren foarte mulţi jucători tineri, crescuţi şi formaţi la Academia Gheorghe Hagi. Astfel, în echipa de start cu FCSB s-au aflat nu mai puţin de opt jucători promovaţi din Academie: Bogdan Ţîru (24 de ani), Virgil Ghiţă (19 ani), Alexandru Cicâldău (20 de ani), Tudor Băluţă (19 ani), Ionuţ Vînă (23 de ani), căpitanul Ianis Hagi (19 ani), Cristian Gavra (25 de ani) şi Alexandru Măţan (18 ani). În repriza secundă, au fost trimişi pe teren alţi trei jucători formaţi în Academie, Carlo Casap (19 ani), Robert Hodorogea (23 de ani) şi Tiberiu Căpuşă (20 de ani). Media de vârstă a primului 11 de la FC Viitorul a fost de 22 de ani, pentru ca în repriza secundă aceasta să scadă la 21,8 ani, după schimbările efectuate pe parcursul jocului.
 
Aflată pentru al treilea an consecutiv în turneul play-off al Ligii 1, FC Viitorul a fost mereu formaţia cu cea mai mică medie de vârstă din campionat şi care a promovat în primul eşalon cei mai mulţi jucători tineri.
 

Echipele lui Hagi au înscris 1,4 goluri pe meci

 
Meciul de sâmbătă a însemnat pentru Gică Hagi prezenţa cu numărul 150 pe banca tehnică a unei formaţii din Liga 1. În cele 150 de partide ca tehnician în primul eşalon, „Regele“ a obţinut 67 de victorii şi 36 de rezultate de egalitate. Echipele pe care le-a pregătit au înscris până în prezent 211 goluri, adică o medie de 1,4 goluri pe meci. Dintre cele 150 de partide, cele mai multe sunt la conducerea tehnică a campioanei FC Viitorul, 128, cu care a reuşit să câştige campionatul în ediţia 2016 / 2017. În alte 16 meciuri a condus formaţia Poli Timişoara şi în 6 partide Steaua.
 

„Lucrurile sunt mai mult sau mai puţin încheiate“

 
În etapa viitoare, a 7-a din play-off, FC Viitorul va întâlni, în deplasare, sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 20.45, CSU Craiova. În acest moment, echipa de pe litoral se află pe locul patru, cu 30 de puncte, având în play-off, în şase meciuri, două victorii, două egaluri şi două înfrângeri, golaveraj 8-6. „Era foarte bine dacă învingeam FCSB, pentru că aveam şansa să ocupăm locul trei, cu o victorie la Craiova. Aşa, lucrurile sunt mai mult sau mai puţin încheiate. Mergem la Craiova să le dăm posibilitatea să evolueze şi celor care au jucat mai puţin. Aceasta nu înseamnă însă că nu vizăm victoria, printr-un meci mare“, a arătat Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:

FC Viitorul a condus cu 2-0 FCSB la Ovidiu Gică Hagi - „Am făcut o primă repriză fantastică”

Imagini de la eveniment Meci de gală la Ovidiu. FC Viitorul s-a duelat cu FCSB. Oaspeții au revenit de la 0-2!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii