Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, lider după prima etapă „Steliştii" lui Hagi au adus victoria cu Dunărea Galaţi

ro

22 Aug, 2011 00:00 1607 Marime text
fcviitorul.jpgCristocea a fost omul meciului la Ovidiu, reuşind să marcheze o „dublă" în poarta gălăţenilor

După ce a înregimentat în această vară nu mai puţin de nouă jucători, o parte dintre ei aduşi de la „defuncta" Steaua II Bucureşti, divizionara secundă, FC Viitorul culege roadele în noul sezon reuşind să se impună de o manieră categorică în etapa inaugurală a Ligii a II-a.

Echipa pregătită de Cătălin Anghel a început cum nu se putea mai bine noua ediţie de campionat, reuşind scorul etapei inaugurale din eşalonul secund, în meciul de pe teren propriu contra Dunării Galaţi. Constănţenii au deschis scorul după doar 15 minute, veteranul Cristocea înscriind cu şut din careu printre mai mulţi jucători gălăţeni. Gazdele au continuat asaltul la poarta formaţiei pregătite de Viorel Tănase şi după alte cinci minute au majorat avantajul de pe tabelă, după o fază-spectacol: triunghi de pase între foştii stelişti Cristocea, Lazăr şi Albu, ultimul trimiţând mingea din şase metri în poarta goală. Trei minute mai târziu constănţenii irosesc prima mare ocazie de gol. Larie trimite cu capul milimetric pe lângă poartă, după o lovitură liberă executată de Cristocea. Acelaşi Cristocea reuşeşte dubla în minutul 30, ducând scorul la 3-0, după ce a executat perfect o lovitură liberă de la marginea careului. Spectacolul creat de formaţia patronată de Gheorghe Hagi a continuat până în ultimele momente al primei părţi. Astfel, în minutul 45, un alt fost stelist, Ducu Ninu reuşeşte una dintre cele mai frumoase execuţii ale etapei, înscriind după un lob spectaculos de la 40 de metri, care l-a surprins pe portarul Dunării.

Larie a înscris golul de onoare al Dunării

Cu un avantaj liniştitor la pauză, Viitorul a mai redus din turaţie în partea a doua a meciului, ocaziile de gol lipsind cu desăvârşire la ambele porţi. Singurul care a mai animat atmosfera a fost Larie, care a înscris golul de onoare al gălăţenilor, cu o lovitură de cap în propria poartă, în minutul 68. FC Viitorul se impune astfel cu scorul de 4-1 şi pregăteşte derby-ul constănţean din etapa a doua, cu FC Farul, din postura de lider al clasamentului Seriei I. Antrenorul constănţenilor, Cătălin Anghel a început partida de la Ovidiu cu următorul 11: Cosmin Costea - Ninu, Turcu, Bejan, Onicaş - Larie, Albu, Alexandru Lazăr (min. 64 - Cureteu), Cristocea (min. 69 - Vasile Păcuraru) - Alexandru Chiţu, Pantelie (min. 46 - Hertu).

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii