Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, debut în play-out Ianis Zicu - „Aceasta este situația. Trebuie să o acceptăm, să fim bărbați”

ro

03 Apr, 2021 00:00 3179 Marime text
  • Meciul FC Farul Constanţa - Ripensia Timişoara se joacă sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 11.00.
  • Echipa de pe litoral începe turneul play-out din postura de lider al clasamentului.
  • Primul obiectiv al „marinarilor” este salvarea matematică de la retrogradare.
 
FC Farul Constanţa susţine sâmbătă, 3 aprilie, prima partidă din turneul play-out al Ligii a 2-a, întâlnind la Constanţa, de la ora 11.00, Ripensia Timişoara. În clasament, FC Farul se află pe locul întâi, cu 32 de puncte, în timp ce formaţia bănăţeană ocupă poziţia a cincea, cu 22 de puncte.
 
În play-out, fiecare echipă își păstrează numărul de puncte acumulate în sezonul regular, clasamentul arătând astfel: 1. FC Farul - 32p, 2. Metaloglobus Bucureşti - 30p, 3. U Cluj - 28p, 4. Fotbal Comuna Recea - 23p, 5. Ripensia - 22p, 6. CSM Slatina - 15p, 7. Pandurii Lignitul Tg. Jiu - 13p. În Liga 3 vor retrograda cinci echipe, ultimele două din fiecare grupă de play-out (locurile 6 și 7), iar echipele de pe locurile 5 din cele două grupe vor juca baraj de menținere în Liga 2 în dublă manșă. Celelalte meciuri din prima etapă din play-out sunt: Fotbal Comuna Recea - Pandurii Târgu Jiu şi CSM Slatina - Universitatea Cluj. Metaloglobus Bucureşti are rundă liberă.
 

Au depins de un singur punct

 
Antrenorul principal al FC Farul, Ianis Zicu, a precizat că, în sezonul regular, a fost o perioadă delicată, grea, pe care „marinarii” au gestionat-o cât au putut de bine și au folosit jucătorii pe care îi aveau la dispoziție. 
 
„Am pierdut două meciuri în finalul anului trecut, când eram cu 11 jucători, mă refer la partida de acasă cu Miercurea Ciuc și cea de la Ripensia. De acolo, lucrurile s-au complicat un pic și trebuia ca în acest final de campionat să câștigăm un meci dintre cele de la Slatina și Craiova. Nu am reușit la Slatina, unde a fost arbitrajul care a fost, iar la Craiova rezultatul putea să fie în favoarea noastră dacă reușeam să marcăm la ocaziile de pe final. Dar, până la urmă, aceasta este situația, trebuie să o acceptăm, să fim bărbați, să înțegem că în timpul sezonului, câteodată, trebuie să fim mai concentrați și să facem lucrurile mai responsabil, pentru că niciodată acele momente nu se mai întorc. Și depinzi, așa cum am depins și acum, de un singur punct, pe care dacă l-am fi obținut într-o deplasare sau la un meci pe care l-am pierdut acasă, am fi fost în play-off. Cu toate astea, trebuie să fim puternici, să câștigăm prima partidă din play-out ca să ne asigurăm prezența în Liga a 2-a și la anul”, a menţionat Ianis Zicu.
 

Trebuie să fie concentraţi

 
Tehnicianul constănţean a punctat că jucătorii trebuie să fie concentraţi în play-out, primul obiectiv fiind salvarea matematică de la retrogradare.
 
„Venim după un obiectiv ratat și este mai greu. Cei care se bat pentru evitarea retrogradării sunt mai concentrați, iar noi trebuie să lăsăm deoparte ceea ce s-a întâmplat și să arătăm că suntem fotbaliști, suntem jucători care ne dorim mai mult. Noi, ca antrenori, trebuie să fim capabili să-i motivăm pe jucători pentru că lucrul acesta trebuie să primeze în acest moment”, a spus Zicu.
 

Contractul său expiră în vară

 
Acesta va folosi cea mai bună echipă, pentru a îndeplini cât mai repede obiectivul de menţinere în campionat. 
 
„Deocamdată, ne dorim să îndeplinim acest obiectiv și voi folosi echipa cea mai bună. Nu mi-am făcut încă planuri de viitor, o să vedem ce urmează. Contractul meu expiră în această vară, până atunci sunt obligat să dau tot ce am mai bun pentru această echipă și vom vedea ce va decide clubul în continuare și ce urmează”, a precizat principalul Farului.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
FC Farul Constanţa, primul meci din play-out
Ianis Zicu - „Sperăm să continuăm seria noastră fără înfrângere”


FC Farul Constanţa
Tiberiu Curt - „Suntem convinși că, în aceeași formulă, vom ajunge acolo unde ne este locul”

 
Programul FC Farul Constanţa din turneul play-out al Ligii a 2-a, grupa A
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii