Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fanii iau poziţie „SSC Farul este singura din judeţ care se poate numi cu adevărat continuatoarea FC Farul“

ro

09 Nov, 2016 00:00 3908 Marime text
SSC Farul (echipa înfiinţată de fani ai defunctei FC Farul) a avut o reacţie în urma declaraţiilor directorului general al FC Viitorul, Cristian Bivolaru. Acesta a arătat că, dacă ar fi ajutată de autorităţile locale, „ar fi o variantă ca FC Viitorul să devină echipa Constanţei, chiar sub denumirea de Farul”, caz în care formaţia de Liga 1 ar urma să se mute la Constanţa.

Reprezentanţii Suporter Spirit Club Farul Constanţa sunt de părere că echipa lor, „a suporterilor şi a tuturor constănţenilor”, este singura din judeţ care se poate numi cu adevărat continuatoarea FC Farul.
 
„Proiectul SSC Farul continuă pe aceeaşi linie pe care am stabilit-o de la început! Dorim să ne delimităm ferm de declaraţiile făcute de domnul Bivolaru cu privire la faptul că echipa FC Viitorul Ovidiu s-ar putea muta la Constanţa şi ar putea prelua numele clubului Farul. SSC Farul Constanţa a ales un drum, acela al dificultăţilor pe care le implică un nou început, de la «zero». Vom continua demersurile de susţinere a activităţii sportive şi vom păstra obiectivele principale pe care le-am trasat când am luat decizia de a înfiinţa acest club: promovarea imediată în eşalonul superior, obţinerea palmaresului, culorilor şi mărcii clubului FC Farul. Considerăm că singura echipă din judeţ care se poate numi cu adevărat continuatoarea FC Farul este echipa noastră, a suporterilor şi a tuturor constănţenilor“, punctează fanii.

Nu exclud ca ambele echipe să împartă stadionul 

Suporterii precizează că nu au nimic împotriva actualului proiect al lui Gică Hagi şi nu exclud varianta ca, în viitorul apropiat, SSC Farul şi FC Viitorul să împartă stadionul „Farul“ din Constanţa! „Nu avem nimic împotriva actualului proiect al domnului Gheorghe Hagi. Dimpotrivă, poate este mai bine că dânsul a ales să-şi creeze propria afacere şi propriul club. Dar asta nu înseamnă că istoria FC Farul se va putea vreodată compara cu a Viitorului, indiferent câte tinere talente vor face pasul către loturile naţionale şi câte sezoane va rezista în Liga 1. Apreciem deschiderea autorităţilor locale pentru susţinerea activităţilor sportive. Ne-ar bucura şi orice acţiune care ar putea reda stadionului din strada Primăverii imaginea pe care a avut-o până nu demult. În viitorul apropiat, nici nu excludem ca ambele echipe să împartă arena. Cu respectarea tuturor obligaţiilor asumate! Domnul Hagi a omis să le respecte pe cele pe care şi le-a asumat în faţa noastră atunci când ne-a solicitat acordul de principiu! Viitorul a disputat meciurile de acasă pe Stadionul «Farul» fără a îndeplini toate obligaţiile pe care şi le-a asumat!“, au mai menţionat suporterii.

„Vom rămâne uniţi“

„Suntem pregătiţi să acceptăm orice decizie a autorităţilor locale cu privire la susţinerea oricăreia dintre cele două echipe. Aşa cum a declarat şi reprezentantul sponsorilor la conferinţa de presă care a precedat meciul cu CS Agigea, «dacă statul (şi autorităţile locale) nu ne ajută, trebuie să ne descurcăm singuri!». Vom rămâne uniţi şi vom continua pe drumul pe care l-am ales! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, arată reprezentanţii SSC Farul.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii