Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Gest de recunoștință Portarul Mihai Popa, de la Torino, i-a oferit lui Florin Adam tricoul din meciul România - Spania

ro

06 Aug, 2023 18:00 1964 Marime text

 
  • Produs al Academiei Hagi, Mihai Popa a debutat la seniori în 2018, la SSC Farul Constanța, în Liga a 2-a, apoi a jucat la Rapid și, în Liga 1, la Astra Giurgiu și FC Voluntari.
 
Fotbalistul constănțean Mihai Popa (22 de ani), transferat recent de echipa italiană din Serie A Torino FC, nu l-a uitat pe unul dintre antrenorii cu care a lucrat când era mic, năvodăreanul Florin Adam.
 
Mihai Popa a jucat titular în meciul România - Spania, de la Campionatul European de tineret, iar tricoul de la acea partidă i l-a oferit lui Florin Adam, cel pe care l-a avut doi ani antrenor de portari la Academia Hagi. „Cu drag pentru profu Adam!“, a scis tânărul goal-keeper pe tricoul pentru fostul său antrenor. „Mulțumesc, Mihai Popa! Ești un om și un portar deosebit! Succes la Torino!“, a postat Florin Adam pe Facebook.

 
„Am lucrat cu Mihai de când avea 7-8 ani. Eram atunci antrenor de portari la grupele mici de la Academia Hagi. Am colaborat în academie doi ani, apoi am ținut legătura. Am satisfacția că am contribuit și eu într-o măsură la formarea lui. Gestul cu tricoul pe care mi l-a oferit, în semn de recunoștință, m-a surprins plăcut și m-a bucurat. E un băiat educat, cu caracter, de familie bună. Mă bucur pentru el că a ajuns în Italia. Încă de când era mic se vedea că are calități ca portar, dar avea și o bucurie a lui atunci când plonja, care cred că a contat în evoluția sa“, a declarat Florin Adam, care este în prezent antrenor în cadrul CS Năvodari.       
 
Produs al Academiei Hagi, Mihai Popa a debutat la seniori în 2018, la SSC Farul Constanța, în Liga a 2-a, apoi a jucat la Rapid și, în Liga 1, la Astra Giurgiu și FC Voluntari, culegând multe aprecieri pentru evoluțiile sale. Internațional român la nivel juvenile, Mihai Popa este nepotul lui Gheorghe Popa, unul dintre portarii importanți din istoria Farului Constanța.
  
Primul meci al lui Mihai Popa la prima echipă a „marinarilor“ a fost pe 30 septembrie 2018, când încă nu împlinise 18 ani! A fost o confruntare jucată la Techirghiol, cu ACS Energeticianul, câștigată de formația constănțeană cu 1-0. Succesul a fost primul obţinut de Petre Grigoraş şi Marian Dinu pe banca tehnică a SSC Farul în Liga a 2-a.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Florin Adam) și Farul Constanța
 
Citește și:

Constanța. O familie de goalkeeperi
Gheorghe Popa a lăsat poarta pe mâini bune. Cele ale nepoților săi - Mihai și „Bagheera“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii