Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi jucători, frați gemeni, de la BC Athletic Constanța, au participat la pregătirea centralizată a lotului național U-17 de baschet 3x3 (GALERIE FOTO)

ro

05 Jan, 2022 00:00 3284 Marime text
 

 
  • A fost pentru prima dată când o generație de până în 17 ani a României (atât la fete, cât și la băieți) a fost reunită cu ocazia unui stagiu centralizat de pregătire de când baschetul 3x3 a devenit sport olimpic.
  • Din staff-ul tehnic a făcut parte și Mario Takacs-Sixt, de la BC Athletic, iar întreaga activitate a fost cordonată de antrenorii lotului olimpic, Alexandru Olteanu și Tatiana Gallova, și ei de la BC Athletic.
  • La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, juniorii 3x3 Athletic Constanța U17 au participat în Liga Națională, competiție pe care au încheiat-o pe podium, obținând medalia de bronz.
 
Lotul național Under-17 de baschet 3X3 al României s-a aflat în pregătire centralizată la Izvorani, iar între cei 24 de jucători convocați s-au aflat și doi de la BC Athletic Constanța, Andrei Călințaru și Mihai Călințaru (frați gemeni).
 
A fost pentru prima dată când o generație de până în 17 ani a României (atât la fete, cât și la băieți) a fost reunită cu ocazia unui stagiu centralizat de pregătire de când baschetul 3x3 a devenit sport olimpic. La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, juniorii BC Athletic Constanța au participat cu 3x3 Athletic Constanța U17 în Liga Națională, competiție pe care au încheiat-o pe podium, obținând medalia de bronz. La Izvorani, sportivii au urmat un program de pregătire atât fizic, cât și tactic. Din staff-ul tehnic a făcut parte și Mario Takacs-Sixt, de la BC Athletic, iar întreaga activitate a fost cordonată de coordonarea antrenorilor lotului olimpic, Alexandru Olteanu și Tatiana Gallova, și ei de la BC Athletic.
 
„Cu această ocazie, Federația Română de Baschet a început alcătuirea loturilor naționale U17 ale României (Feminin & Masculin) care vor participa la Campionatul European 3x3 U17, programat în luna august a acestui an. În perioada premergătoare Campionatului European, naționalele României vor participa la o serie de turnee 3x3 de pregătire în urma cărora se vor stabili loturile finale cu care țara noastră va aborda Campionatul European U17 de Baschet 3x3“, se arată pe pagina de Facebook „3X3 Romania“.
 
La Campionatul Național, echipa de pe litoral a cucerit bronzul după ce a trecut în finala mică de Știința Elite București cu scorul 21-19, la capătul unui meci foarte strâns. În sferturi, deși puteau câștiga meciul prin forfait, întrucât echipa Leii București nu s-a prezentat la ora fixată, cei de pe litoral au decis să-și aștepte adversarul. O victorie constănțeană fără luptă ar fi adus față în față în următorul meci, în semifinale, Athletic 3X3 1 și Athletic 3X3 2, însă Gladiatorii au preferat să respecte competiția și sportivitatea, în dauna unui rezultat final mai bun. Aceasta pentru că Leii s-au impus atât în sferturi (cu 3x3 Athletic 2), cât și în semifinale (cu 3x3 Athletic 1), ocupând locul secund, în fața Gladiatorilor din Tomis! Pentru aceștia mai importante decât urcarea pe podium au fost sportivitatea și spiritul de fair-play.
    
3x3 Athletic U17 a fost prezentă la Izvorani cu un lot format din jucătorii: Mihai Călințaru, Andrei Călințaru, Andrei Constantin, Cezar Unitu, Vlad Ichim, Daniel Guțan, Mario Ignat și George Marinescu, antrenor Mario Takacs-Sixt ca mai apoi, în ultima zi, să le fie alături și team managerul Andrei Talpeș și antrenorul principal al echipei de seniori, Alexandru Olteanu.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (3X3 Romania)

 
Citește și:
 
Gladiatorii din Tomis, duel special cu Leii București
„Respectul față de competiție, mult mai important decât rezultatul de pe tabelă“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii