Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Doliu în sportul mondial A murit, la numai 41 de ani, Kobe Bryant, legenda NBA. Sfârșit tragic!

ro

26 Jan, 2020 23:34 1582 Marime text
Sportul mondial este în doliu, după ce s-a stins din viață, la numai 41 de ani, Kobe Bryant, legendă a baschetului american.

Fostul mare sportiv a murit după ce elicopterul cu care mergea spre un meci de baschet s-a prăbușit în Calabasas, California (SUA).

Nu există supraviețuitori dintre cele nouă persoane care se aflau la bord, printre care și una dintre cele patru fiice ale lui Kobe Bryant, Gianna Maria (13 ani)!

Multiplu campion în NBA cu LA Lakers (retras din activitatea competițională în 2016), Kobe Bryant ocupă, cu 33.643 de puncte, locul trei în topul marcatorilor din campionatul stelelor, după Kareem Abdul-Jabbar şi Karl Malone, dar înaintea idolului său, Michael Jordan.
   
Supranumit „Magic Black Mamba”, Kobe a obținut în cariera sa patru trofee MVP al All Star Game-ului NBA.

În 2006, a marcat 81 de puncte și a trecut pe locul secund (după Wilt Chamberlain, cu 100 de puncte, în 1962), în topul baschetbaliștilor cu cele mai multe puncte marcate într-o partidă.  

UPDATE:

Printre cei care au reacționat în urma morții lui Kobe Bryant s-a numărat și Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul și cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor.

Oribile vești… Unul dintre cei mai mare baschetbaliști. Odihnește-te în pace, Kobe Bryant!, a fost mesajul lui Hagi de pe Facebook.


Sursa foto: Facebook (Kobe Bryant)    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii