Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă va câştiga Cupa României, FC Viitorul va beneficia de un traseu mai scurt în preliminariile Europa League

ro

20 May, 2019 00:00 1981 Marime text
FC Viitorul va evolua şi în sezonul 2019/2020 în cupele europene, urmând a intra în preliminariile Europa League. Mai rămâne de stabilit doar din ce tur, primul sau al doilea.
 
În urma clasării pe locul trei în Liga 1 în sezonul 2018/2019, FC Viitorul şi-a asigurat o nouă participare europeană. Pe baza poziţiei din campionat, echipa lui Gică Hagi va începe competiţia din primul tur preliminar, pe 11 iulie, iar, dacă va câştiga Cupa României, va avea avantajul de a debuta în întrecere din turul doi, pe 25 iulie, având de trecut până în grupe trei tururi de calificare, cu unul mai puţin decât dacă va participa ca ocupantă a poziţiei a treia în Liga 1. Finala Cupei României se joacă sâmbătă, 25 mai, la Ploieşti, de la ora 18.00, între FC Viitorul şi Astra Giurgiu.
 

„E un trofeu important pentru noi

 
„În acest moment, ne gândim la meciul cu Astra, nu la evoluţia din Europa League. N-are rost acum. Trebuie să jucăm extraordinar în finală, iar apoi vom vedea ce va veni. Am arătat că jucăm numai pentru noi şi vrem să evoluăm foarte bine. E un trofeu important pentru noi. Suntem o echipă înfiinţată de puţini ani, am luat campionatul, iar dacă obţinem şi Cupa României, pe lângă cele peste cele 20 de trofee de la juniori, cred că ne puteţi declara cea mai frumoasă echipă din ultimii zece ani din România. Nu ne gândim acum nici la plecări de jucători. Ne concentrăm pentru finala Cupei, nu pentru altceva. Sper să fiu inspirat în tot ce fac în săptămâna finalei de Cupă. Eu trebuie să fiu primul inspirat, conectat, să dau echipei ce trebuie şi să câştigăm meciul cu Astra, care e o echipă foarte bună, periculoasă. Cred că va ieşi un meci interesant şi frumos“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, la finele meciului câştigat sâmbătă la Craiova, graţie căruia echipa de pe litoral a încheiat Liga 1 pe locul trei.
 

Le-a atins puţin orgoliul şi personalitatea.

 
FC Viitorul s-a impus în Bănie cu 2-1, înscriind golul victoriei în prelungirile partidei, după ce gazdele au condus până în minutul 70. „Au fost două reprize diferite. Știam că întâlnim o echipă care avea o singură variantă, aceea de a câştiga, că va da totul, că va începe foarte bine. În prima parte, au fost mult mai iuţi ca noi şi tot timpul primii la minge. Au practicat un fotbal mult mai bun ca noi. Am fost destul de lenţi şi previzibili. La pauză, am vorbit cu jucătorii mei şi le-am atins puţin orgoliul şi personalitatea. Trebuia să ieşim la joc şi să facem lucrurile cum trebuie. Uşor-uşor, şi cu şansă, am arătat că merităm să fim acolo sus, şi am câştigat meciul. La sfârşit, am fost şi inteligenţi. Am făcut ce trebuie şi a venit şi golul. Era normal, Craiova a riscat mult. Două echipe frumoase, care joacă fotbal şi caută mereu victoria şi vor performanţă. Suntem fericiţi, bucuroşi că i-am depăşit şi am arătat că am trecut perioada grea din iarnă. Trebuie să ne conectăm acum pentru finală. E o săptămână importantă, cu un trofeu la mijloc. Împlinim zece ani şi ar fi fantastic pentru noi ca în acest interval să luăm, pe lângă un campionat, şi o cupă. Suntem o echipă tânără şi frumoasă, iar, când faci bine, aprecierile vin. Copiii au arătat lucruri extraordinare. S-au bătut de la egal la egal cu jucători mai puterncii ca ei şi mai experimentaţi“, a precizat Gică Hagi.
 

Mai are două dorinţe

 
Întrebat dacă ar veni antrenor la Craiova, „Regele“ a răspuns negativ, motivând aceasta prin faptul că deţine un club în Liga 1 şi nu ar putea activa ca antrenor la altul. „Craiova e cel mai complet club din Liga 1. Eu am un club, sunt patron şi manager din când în când. Nu mă puneţi pe aici, pe acolo, că n-am cum. E visul meu să ajung aşa ca voi (n.r. ca la Craiova). Ce se întâmplă la Craiova ar fi fantastic să se întâmple şi la noi. Mi-ar face plăcere întotdeauna să antrenez o echipă care vrea să meargă în grupe în Europa şi să câştige campionatul. Ca orice antrenor, am şi eu provocările mele, nu ştiu ziua când va veni, dar muncesc, îmi place şi cred că în fiecare zi devin mai bun. Când va veni aceasta nu ştiu, dar am mai spus-o că, la vârsta mea, mai am două dorinţe: să antrenez o echipă valoroasă, care să meargă în Europa şi să câştige, şi să mai pregătesc o echipă naţională, care să meargă la un turneu final. Sunt obiectivele mele, în fiecare zi mă culc şi mă scol cu ele în gând. Sper ca într-o bună zi să se împlinească acest lucru. Dacă nu, voi încerca să fac clubul meu mai bun. Nouă ne lipsesc anumite lucruri importante pentru a fi cei mai buni“, a spus Hagi.
 

„Mă faceţi să râd“

 
În perspectiva evoluţiilor echipei constănţene din Europa League, Budescu sau Stanciu la Viitorul? a mai fost chestionat Gică Hagi. „Sunt fotbalişti foarte buni, dar mă faceţi să râd. N-am cum să mă gândesc la aşa ceva, e prea mult pentru mine. Oricum, prima dată ne gândim la Cupă, iar apoi vedem. Ştiţi că eu am întotdeauna câte o alternativă. Cine ştie, vom vedea. Prima dată însă, avem o săptămână importantă şi trebuie să o trăim ca atare. Sperăm să câştigăm finala. Va fi o sărbătoare frumoasă pentru noi. Să petrecem după meci o zi - două, iar jucătorii să plece apoi acasă, în vacanţă. Ce va fi după, vom vedea. Cu mine, cu echipa, cu clubul. Apar multe acum, dar nu are rost să vorbim. Sunt lucruri mai puţin importante pentru mine în momentul de faţă. Avem un singur obiectiv, câştigarea Cupei“, a punctat Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Citeşte şi:
 
Ce final de meci! FC Viitorul câştigă la Craiova, se clasează pe locul 3 şi îşi asigură o nouă participare europeană

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii