Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa concurează cu o echipă foarte tânără la Turul Dobrogei la ciclism

ro

29 May, 2015 00:00 2194 Marime text
Ediţia a 16-a a Turului Dobrogei la ciclism se desfăşoară timp de trei zile, astăzi, mâine şi poimâine, pe trasee din municipiul şi judeţul Constanţa, în organizarea CS Bilal 2000 Constanţa şi a Federaţiei Române de Ciclism.
 
„Cu toate problemele financiare pe care le avem şi cu cele existente în Federaţia Română de Ciclism, am reuşit să organizăm şi în acest an competiţia şi să continuăm tradiţia. Cluburile sunt dezorientate şi dezinformate. Nu avem invitaţi străini. Vor participa însă, în premieră, şi copii de 6 ani. Echipa constănţeană e foarte tânără, cu rutieri între 10 şi 14 ani. Am fost obişnuiţi, an de an, să câştigăm sau să venim în primele trei locuri, dar acum nu aştept rezultate importante“, a declarat Victor Bănescu, preşedintele clubului Bilal. Se estimează că la concurs vor participa 40 - 50 de sportivi licenţiaţi şi 100 - 120 de amatori.
 
„Ne aflăm într-o situaţie destul de delicată în privinţa acestui concurs, din pricina faptului că o parte a cluburilor afiliate la Federaţia Română de Ciclism nu participă. În momentul de faţă, Federaţia nu are un preşedinte. Există o hotărâre a Tribunalului Bucureşti, de demitere a domnului Novak, iar o hotărâre a Tribunalului Oradea nu este în favoarea mea. Dar situaţia se va lămuri pe parcurs“, a declarat Nicolae Plugaru, pe care Victor Bănescu l-a prezentat drept „viitorul preşedinte“. „Turul Dobrogei este o competiţie foarte frumoasă. O cursă binevenită, în special pentru copii, cadeţi şi juniori (sportivi licenţiaţi), dar totodată şi pentru amatori. Sper să aibă o desfăşurare normală. Traseul este foarte bun, probă de fond, una de contratimp şi una de semifond. Sper să avem o participare cât mai bună şi să constituie în primul rând o bază de selecţie“, a mai spus Nicolae Plugaru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii