Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta, capitala voleiului romanesc

ro

06 Jun, 2009 03:01 1150 Marime text

volei.jpgFetele vor juca de la ora 17.30, fiind urmate de meciurile naţionalei masculine, care vor începe de la ora 20.30

Sala Sporturilor din Constanţa va fi, în acest week-end, gazda meciurilor pe care naţionalele de volei le vor disputa în Liga Europeană. Astfel, echipa masculină va juca împotriva Germaniei, în timp ce fetele vor întâlni selecţionata Marii Britanii. 

Reprezentativa pregătită de Stelian Moculescu vine după o serie de jocuri reuşite în preliminariile Campionatului Mondial, care va avea loc în 2010, reuşind să acceadă în ultima fază a calificărilor. „E ca şi cum am fi câştigat la loterie. România nu a mai reuşit să se califice la un Campionat Mondial de 12 ani şi acum suntem foarte aproape", a spus Moculescu, prezent la jocul de sâmbătă şi duminică, împotriva fostei sale echipe. Tehnicianul a pregătit naţionala Germaniei timp de nouă ani, între 1999 şi 2008. „Sunt partide ca oricare altele. Am amintiri plăcute din perioada când antrenam naţionala Germaniei, însă acum pregătesc altă echipă şi aştept cu nerăbdare cele două meciuri. Adversarii noştri pornesc ca favoriţi", a spus antrenorul „tricolorilor". Din lotul naţionalei României vor face parte şi cei trei componenţi ai campioanei CVM Tomis Constanţa, care au evoluat şi în partidele din preliminariile Campionatului Mondial 2010, Radu Began, Florin Voinea şi Laurenţiu Lică (căpitan). Acestora li s-a alăturat şi liberoul Tomisului, Răzvan Tănăsescu. Va lipsi însă băimăreanul Dan Borota, care s-a accidentat în turneul din Portugalia. De miercuri, jucătorii pregătiţi de Stelian Moculescu se află în cantonament la malul mării, fiind cazaţi la Hotelul Sport, alături de naţionala feminină, cu care împart şi sala pentru antrenamente. Meciurile dintre România şi Germania vor avea loc de la ora 20.30, după partidele echipei feminine. Fetele vor juca tot în Liga Europeană, împotriva echipei Marii Britanii. Formaţia pregătită de Paul Bogdan va evolua pentru prima oară împotriva britanicelor, pornind ca favorită în această confruntare, după ce echipa oaspete a înregistrat numai înfrângeri în cele patru partide disputate până acum. „Este un meci extrem de important pentru echipa noastră. Trebuie să fim conştienţi de faptul că vom juca împotriva unei echipe care va participa la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Sunt sigur că aceste meciuri vor reprezenta o bună promovare a unui volei de calitate aici, la Constanţa", a declarat antrenorul Paul Bogdan. Selecţionata feminină a României a acumulat două victorii şi două înfrângeri în serie şi se află pe locul trei în clasament, după Franţa şi Turcia. După excelenta performanţă realizată în prima etapă, atunci când România a învins Turcia cu 3-2 şi cu 3-0, voleibalistele „tricolore" vor să obţină patru puncte din tot atâtea posibile în cele două întâlniri programate în acest week-end.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii