Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:28 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Campioana Antoanela Manac a ratat la mustaţă prezenţa la Jocurile Olimpice. Prima în afara listei!

ro

21 Jun, 2021 00:00 2905 Marime text
  • Iniţial, Antoanela Manac apărea pe lista oficială a sportivilor din triatlon cu bilet de Japonia.
  • Ulterior, la scurt timp, câteva rezultate complet neprevăzute au schimbat ierarhia World Triathlon.
  • Pe lângă triatlon, sportiva de pe litoral îşi dedică timpul şi unui alt domeniu greu, medicina, Antoanela fiind în prezent medic rezident.
 
Cunoscuta campioană la triatlon din Constanţa Antoanela Manac a ratat la mustaţă calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea fiind prima în afara listei! Iniţial, performera de pe litoral apărea pe lista oficială a sportivilor cu bilet de Japonia, însă, la numai un weekend distanţă, câteva rezultate complet neprevăzute au schimbat ierarhia World Triathlon.
 
Oricum, chiar şi aşa, cu Anto în afara listei, rezultatele şi performanţele sale din ultimii ani (care au dus-o atât de aproape de JO) rămân, fiind cu atât mai preţioase cu cât sportiva îşi dedică timpul şi unui alt domeniu, în afară de triatlon, Medicina, constănţeanca fiind în prezent medic rezident! Nu în ultimul rând, dacă se foloseau aceleași criterii de calificare ca la JO Londra şi JO Rio, Antonela ar fi fost calificată acum.
 

„Un exemplu pentru sportivii care vin din urmă”

 
„Săptămâna trecută, ne bucuram cu toții că Antoanela Manac apărea pe lista oficială a celor care sunt calificați la  Jocurile Olimpice. În doar opt ani de existentă a FRTRI,  România urma să aibă în premieră o reprezentantă a sexului feminin la Jocurile Olimpice, în sportul în care, probabil, este cel mai greu să te califici. Dar, după un weekend în care câteva rezultate complet neprevăzute au schimbat ierarhia World Triathlon, Anto a rămas prima în afara listei. Deși cu toții suntem triști, iată de ce performanța ei este importantă şi istorică în sportul nostru:
 
  • Fiind atât de aproape de calificare, a deschis drumul pentru sportivele care vin din urmă.
  • Multiplele ei rezultate pavează un drum spre înalta performanţă.
  • Atât la nivel local, cât şi global avem credibilitate că România poate să scoată sportivi de nivel olimpic.
  • Munca ei, a lui Klosz Peter şi a lui Ovidiu Burghelea, timp de 4 ani, ne-a ajutat să învăţăm acest proces complicat de calificare la JO şi ne-a confirmat că se poate.
  • Faptul că este absolventă a Facultății de Medicină şi, în prezent medic, nu poate fi decât un exemplu pentru sportivii care vin din urmă.
 
Trist este că, dacă se foloseau aceleași criterii cum au fost folosite pentru JO Londra şi JO Rio, Anto ar fi fost calificată acum, dar suntem siguri că această experiență nu poate decât să o motiveze pentru JO Paris. Mulțumim, Antoanela Manac, Klosz Peter ar fi fost mândru de tine️! The show must go on!“, este mesajul Federaţiei Române de Triatlon.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Triatlon)

 
Citeşte şi:
 
Campioana din Constanţa
Triatlonista Antoanela Manac îşi începe activitatea de medic rezident

 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii