Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:28 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana din Constanţa Triatlonista Antoanela Manac îşi începe activitatea de medic rezident

ro

18 Dec, 2020 00:00 4029 Marime text
  • Antoanela Manac este absolventă a facultăţii de profil a Universităţii „Ovidius” din Constanţa.
  • Campioana a fost repartizată ca medic rezident la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din Bucureşti.
  • Antoanela este inclusă în programul de pregătire al Federației Române de Triatlon pentru calificarea la Jocurile Olimpice.
 
 
Antoanela Manac, cunoscuta campioană la triatlon din Constanţa, păşeşte cu hotărâre şi pe celălalt drum pe care îl urmează în viaţă, pe lângă sport: medicina.
 
Absolventă a facultăţii de profil a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Antoanela parcurge etapă cu etapă, ca într-un concurs de triatlon, distanţa care o desparte de cariera de medic. După încheierea celor şase ani de facultate, campioana şi-a luat cu brio licenţa şi acelaşi succes l-a avut şi la examenul de rezidenţiat. Astfel că, de la 1 ianuarie 2021, sportiva de 25 de ani îşi va începe activitatea de medic rezident, specializarea aleasă, pe care o va aprofunda în continuare, fiind chirurgia vasculară.
 

Calităţi educate şi prin sport

 
Cu siguranţă că şi sportul a ajutat-o pe Antoanela să reuşească într-un domeniu atât de greu şi de complex precum Medicina. Să obţii rezultate la cel mai înalt nivel în triatlon, un sport cu antrenamente şi competiţi istovitoare, dar să urmezi, în paralel, cu rezultate deosebite, şi o facultate precum Medicina, este cu adevărat o situaţie de subliniat, care spune totul despre hotărârea şi puterea de muncă ale Antoanelei, calităţi educate şi prin sport.
 

Atrasă de chirurgia vasculară

 
Practic, de şase ani, Antoanela şi-a centrat viaţa pe sport şi pe studiile superioare din medicină. A găsit puterea să le împace pe amândouă. A reuşit să ia din prima dificilul examen de rezidenţiat şi a fost repartizată ca medic rezident (calitate pe care o va avea în următorii cinci ani) la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din Bucureşti.
 
„Mi-am ales specializarea chirurgie vasculară întrucât mi s-a părut mai potrivită pentru o femeie. Chirurgia generală cred că e mai mult pentru bărbaţi. În acelaşi timp, mă atrag şi metodele cu care se va lucra în viitor pe chirurgie vasculară”, a declarat Antoanela Manac. Cum îşi dorea foarte mult să profeseze, ca medic rezident, la Bucureşti, criteriile de repartizare au adus-o astfel la Institutul „Prof. Dr. CC Iliescu”.
 

Cantonament la Cheile Grădiştei

 
În momentul de faţă, Antoanela, o sportivă aflată în programul de pregătire al Federației Române de Triatlon pentru calificarea la Jocurile Olimpice, participă la Cheile Grădiştei la un cantonamnt de pregătire.
 
„Facem planul de bătaie pentru 2021. În luna aprilie a anului viitor, se deschid recalificările pentru Jocurile Olimpice, dar e de văzut cum va evolua situaţia din punctul de vedere al pandemiei de coronavirus. Ne gândim în primul rând la călătoriile în diferite ţări şi la ce restricţii s-ar putea aplica acolo, de la caz la caz. Oricum, în ce mă priveşte, în continuare, între medicină şi sport primul domeniu se va afla pe un palier superior în privinţa priorităţii. Îmi doresc foarte mult să urmez o carieră în medicină”, a mai spus Antoanela. 
  

Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac)    
  
Citeşte şi:

Absolventă de Medicină
De ziua sa, campioana Antoanela Manac s-a înscris la rezidențiat

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii