Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:03 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat preşedintele Gigi Pambuca Luptătoarele de la CS Mangalia au ieşit vicecampioane naţionale

ro

30 Sep, 2013 00:00 2274 Marime text
Echipa feminină de lupte libere a CS Mangalia a cucerit, sâmbătă, medalia de argint la Campionatul Naţional de senioare, care s-a desfăşurat la Mangalia, în sala de sport a Liceului Teoretic „Callatis”. Formaţia pregătită de Marian Oancea şi-a disputat titlul naţional cu CSM Timişoara, care s-a impus finalmente cu 5-2. „A fost un meci foarte greu. Timişoara are echipă extraordinar de bună, din care a făcut parte şi o campioană mondială din Bulgaria, pe când noi am evoluat cu multe fete tinere. 90% dintre componentele CS Mangalia au avut 18-20 ani, doar o sportivă a sărit de 20 de ani. Adversarele au fost mai experimentate”, a declarat Marian Oancea.

Echipa CS Mangalia a fost formată din: categ. 48 kg - Nicoleta Popa, categ. 51 kg - Alina Vuc, categ. 55 kg - Simona Tudor, categ. 59 kg - Cristina Croitoru, categ. 63 kg - Krista Intze, categ. 67 kg - Andreea Şimon, categ. 72 kg - Denisa Macovei. Ca rezerve au figurat Andreea Anastase (categ. 67 kg) şi Alina Nica (categ. 48 kg). Punctele echipei din Mangalia au fost realizate de Andreea Şimon şi Denisa Macovei. La categoria 51 kg s-a reeditat duelul din finala Campionatului Mondial. Ca şi atunci, s-a impus sportiva din Bulgaria. „Suntem mulţumiţi şi cu argintul. E şi aceasta o performanţă. Le felicit pe fete şi pe antrenor. La anul sperăm să luăm aurul”, a spus şi Gigi Pambuca, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa.

Medalia de bronz a fost cucerită de CSM Craiova. Pe lângă întrecerea fetelor, la Mangalia s-a disputat şi etapa a doua de calificare la Campionatul Naţional de lupte greco-romane pe echipe pentru cadeţi. Pe primele trei locuri s-au clasat formaţiile Steaua Bucureşti, LPS Botoşani şi CSM Suceava. Organizatorii evenimentelor sportive de la Mangalia au fost Federaţia Română de Lupte, CS Mangalia, Primăria municipiului Mangalia, Asociaţia Sportivă Municipală Callatis şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii