Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:11 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana olimpică Ana Maria Popescu vine astăzi la Constanţa

ro

20 Sep, 2016 00:00 1933 Marime text
Titrata spadasină română Ana Maria Popescu (fostă Brânză) se află astăzi la Constanţa, cu ocazia unei ample acţiuni simultane a federaţiei de profil de promovare a scrimei şi de atragere a cât mai multor copii către acest sport.
 
Ediţia 2016 a FlashMob România aduce astăzi în 11 oraşe ale ţării (Slobozia, Constanţa, Iaşi, Tg. Mureş, Cluj, Satu Mare, Oradea, Timişoara, Craiova, Braşov şi Râşnov) actuali sau foşti mari campioni ai scrimei româneşti, inclusiv campioanele olimpice de la Rio (Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu). Alături de alte acţiuni de popularizare a scrimei, vor avea loc demonstraţii simultane, se vor face poze şi se vor acorda autografe, participând şi sportivi, şi antrenori de la cluburile locale.

Antrenorii vor da lecţii de scrimă

La Constanţa va ajunge Ana Maria Brânză, evenimentul desfăşurându-se la City Park Mall, de la ora 18.00. În acest an, Federaţia Română de Scrimă vine cu o noutate: antrenorii vor da lecţii de scrimă în faţa publicului, scopul fiind evidenţierea rolului tehnicienilor în pregătirea şi formarea marilor campioni ai scrimei româneşti. Anei Maria Brânză îi vor fi alături astăzi antrenorii şi sportivi de la CS Farul şi CSS1 Constanţa.

De trei ori cea mai bună spadasină a lumii

În vârstă de 31 de ani, bucureşteanca Ana Maria Brânză deţine, în afară de medalia de aur pe echipe la Jocurile Olimpice din acest an, şi un argint la individual la ediţia din 2008, de la Beijing. De asemenea, este dublă campioană mondială pe echipe (2010, 2011) şi de şapte ori campioană europeană (în 2013 la individual şi în 2006, 2008, 2009, 2011, 2014 şi 2015 pe echipe). De-a lungul carierei, s-a impus în 14 turnee de Cupa Mondială, iar în sezoanele 2007/2008, 2008/2009 şi 2012/2013 a fost declarată cea mai bună spadasină din lume, egalând astfel recordul deţinut de franţuzoaica Laura Flessel - Colovic.

Naşii săi de căsătorie sunt din Constanţa

Anul trecut, Ana Maria s-a căsătorit cu poloistul Pavel Popescu, iar tânăra pereche a fost cununată de o familie din Constanţa, Monica şi Marius Marinescu! Fostă scrimeră şi bună prietenă cu Ana Maria, Monica Marinescu este antrenoare de scrimă la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, iar fiica ei, Eva Maria, îi calcă pe urme, practicând şi ea scrima, la CSS1.

Eva Marinescu şi-a îndeplinit un vis

Ana-Maria Popescu a participat la Constanţa, la o acţiune similară celei de astăzi, numită atunci „Caravana scrimei româneşti“. Preşedintele FRS, Mihai Covaliu, alături de mari campioni ai României, au popularizat acest sport, iar iniţiativa s-a bucurat de succes. Pe lângă Ana-Maria Brânză şi Tiberiu Dolniceanu (campioni europeni, mondiali şi vicecampioni olimpici), au venit cu caravana şi sportivi extrem de promiţători, precum Alexandra PredescuAdrian Dabija, Doru Băzăvan, Vlad Porușniuc și Alexandru Georgescu. Acestora li s-au alăturat opt scrimeri (fete şi băieţi) de la CSS1 şi Farul, care au participat şi ei la demonstraţii, iar unii dintre ei au şi încrucişat spadele cu marii campioni: Daria Olteanu, Andreea Bogdănoiu, Eva Marinescu, Maria Stan (de la CSS1), Ştefania Iordachi, Teodora Ion, Elena Nurciu şi John Nour (de la Farul). Eva Marinescu şi-a împlinit un vis, susţinând o demonstraţie în compania Anei-Maria.

Ti-a placut articolul?

Comentarii