Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrimă Campioana olimpică Ana-Maria Popescu, prezentă la Constanța. „Mulțumim pentru exemplul pe care îl oferi sportivilor noștri!“ (GALERIE FOTO)

ro

09 Nov, 2023 17:00 1404 Marime text

 
  • Ana-Maria Popescu are în palmares numeroase medalii olimpice, mondiale și europene.
 
Prezență de vază la Constanța, în sala de scrimă de la CS Farul Constanța, unde sportivii de la malul mării au avut bucuria de a o vedea pe Ana-Maria Popescu (Brânză înainte de căsătorie), fosta mare scrimeră a României, campioană olimpică în 2016, multiplă campioană mondială și europeană de-a lungul carierei.
 
Ana-Maria Popescu a avut de filmat secvențe de scrimă pentru o emisiune de televiziune și a făcut-o la Constanța, reintrând cu această ocazie în rolul de sportivă, care a prins-o atât de bine și care i-a adus atâtea rezultate în anii în care a concurat. Prezența Anei-Maria Popescu în sala de scrimă - bucuria copiilor, de la cluburile locale, CS Farul, CSS1 Constanța, Prima Spadă și Athos Fencing, care i-au oferit flori marii campioane, s-au fotografiat cu ea și au obținut autografe. „Am aterizat cu bine… în sala de scrimă (de la Constanța). Va urma“, a postat Ana-Maria Popescu. „Mulțumim pentru vizită! Mulțumim pentru exemplul pe care îl oferi sportivilor noștri!“, a fost și mesajul Mihaelei Ion, antrenoare la CS Farul și Athos Fencing. „Sportivii noștri au fost foarte bucuroși să o vadă în carne și oase pe Ana-Maria, un nume atât de mare al scrimei“, a menționat și Monica Marinescu, cea care, alături de Ion Nițulescu, îi pregătește pe sportivii de la CSS1 și Prima Spadă.
 
Un palmares impresionant
 
Acum în vârstă de 38 de ani, Ana-Maria Popescu a fost specializată pe spadă. La ediția din 2016 a Jocurilor Olimpice, de la Rio de Janeiro, a devenit campioană olimpică pe echipe, iar în 2008 (la Beijing) și în 2021 (la Tokyo), a cucerit medalia de argint la individual, devenind vicecampioană olimpică. Fosta mare sportivă are în palmares și trei titluri de campioană mondială (în 2019 la individual și în 2010 și 2011 pe echipe) și șapte europene (în 2013 la individual și în 2006, 2008, 2009, 2011, 2014 și 2015 pe echipe). În decursul carierei, a câștigat 14 turnee de Cupa Mondială, iar în sezoanele 2007/2008, 2008/2009, 2012/2013, 2019/2020 și 2020/2021 a fost declarată cea mai bună spadasină din lume.    
 
„Încă îmi este greu să mă despart de rolul de sportiv“
 
Ana-Maria Popescu este consilier al președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, iar la Constanța campioana olimpică de acum șapte ani a venit de la Roma, unde cei doi au participat, la întâlnirea sportivilor europeni, alături de reprezentanți ai Comisiilor Sportivilor din cadrul Asociației Comitetelor Olimpice Europene.
  
„Împreună cu președintele COSR, domnul Mihai Covaliu - membru în Comitetul Executiv EOC, am asistat la dezbateri despre programele și inițiativele Comisiilor Sportivilor, dar și la prezentări din partea Solidarității Olimpice și a comitetului de organizare a JO de iarnă Milano Cortina 2026. Au fost aduse în discuție inclusiv subiecte precum dubla-carieră, cursuri de comunicare ori de educație financiară pentru atleți. De-a lungul timpului am fost membru în comisia sportivilor din mai multe structuri, însă este pentru prima dată când trăiesc o asemenea experiență și realizez că stă în puterea noastră să ne folosim vocile în favoarea sportivilor. Mă întorc acasă cu multe informații și idei pe care îmi doresc, alături de colegi, să le punem în practică… noi pentru noi… căci încă îmi este greu să mă despart de rolul de sportiv“, a menționat Ana-Maria Popescu. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Mihaela Ion, Ana-Maria Branza Official) și Monica Marinescu
 
Citește și:
 
Cererea oficială, făcută de Revelion
Naşa vicecampioanei olimpice Ana-Maria Brânză este constănţeanca Monica Marinescu (galerie foto)

 
Vis împlinit
Copila Eva Marinescu, de la CSS1 Constanţa, a încrucişat spada cu vicecampioana olimpică Ana-Maria Brânză (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • GEORGE Tilinbici 12 Nov, 2023 08:24 bravo si succes in continoare