Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschetbaliştii de la Farul sunt pe val, după victoria cu BCM U Piteşti „Sper să nu mai facă prostii de acum înainte”

ro

12 Mar, 2013 00:00 1776 Marime text
Baschet Club Farul Constanţa a realizat a cincea victorie în Liga Naţională, 82-63 pe teren propriu cu BCM U Piteşti, la capătul unui meci reuşit, în care au strălucit câţiva jucători. Omul meciului a fost Jeremi D’Shay Booth, care, în cele 36 de minute în care a jucat, a marcat nu mai puţin de 29 de puncte (14 aruncări din acţiune din 15 încercări, plus una din două de la linia de pedeapsă). Jucătorul american al Farului a mai avut şase recuperări şi un indice de eficienţă de 35. A fost primul meci din acest sezon în care Booth a sărit de borna 20 (atât la numărul de puncte, cât şi la eficienţă).

Jeremi a fost secondat de pivotul Bojan Grubisic, autor a 16 puncte în 27 de minute de joc (14 în urma aruncărilor din acţiune - 7 din 10, iar două după lovituri de pedeapsă - din trei încercări). Evoluţia deosebită a lui Grubisic a fost întregită de cele cinci recuperări şi de o pasă decisivă oferită. Bojan, fost jucător la BCM U Piteşti, a stabilit cu această ocazie un record personal stagional de puncte. Până acum, la Timba Timişoara, echipa pentru care a jucat în tur, nu sărise de 14 puncte. Al treilea marcator al Farului cu echipa piteşteană a fost Tyronn Mitchell, autor a 11 puncte. „A fost un meci frumos. Am jucat bine. Este poate pentru prima dată când această nouă echipă s-a exprimat pe teren aşa cum am vrut eu. Am făcut ceea ce trebuia să facem. Am jucat colectiv, am fost răi în apărare, în sensul bun al cuvântului, iar în atac s-au respectat indicaţiile. Toţi băieţii şi-au făcut datoria. Grubisic a  dominat sub panou, Tironn Mitchell a jucat şi el foarte bine, dar cele mai multe laude le merită Jeremy Booth”, a declarat Costel Cernat, antrenorul principal al BC Farul. Contra lui BCM U Piteşti, de la constănţeni au mai punctat Markovic - 9, Santana - 7, Tomasevic - 4, Minea - 3 şi Popa - 3. „Băieţii încep să se apropie de valoarea pe care o au. Sper să menţină acest ritm, să nu mai clacheze şi să nu mai facă prostii. Să nu mai greşească cu nimic”, a spus şi Petrică Munteanu, preşedintele clubului.

Nu se umflă în pene

În etapa viitoare, Farul va juca în deplasare cu Dinamo, ultima clasată, iar „marinarii” vor să obţină încă o victorie. „Suntem pe val, echipa a progresat. Sperăm să continuăm aceeaşi formă, pentru că urmează o perioadă foarte importantă. Trebuie să fim serioşi în continuare, să ne vedem de treabă şi să fim concentraţi, nu numai cu Dinamo, dar şi în celelalte meciuri”, a arătat Costel Cernat. „Nu ne umflăm în pene, însă Dinamo nu are un lot care să ne pună în mod normal probleme”, s-a arătat optimist şi Petrică Munteanu.

Sursa foto: BC Farul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii