Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apelul CVM Tomis către administraţia locală „Am convingerea că veți gândi și veți vota ca cetățeni constănțeni“

ro

12 Oct, 2015 00:00 1207 Marime text


Serhan Cadâr, directorul executiv al campioanei României la volei masculin, CVM Tomis Constanţa, le-a adresat, sub titlul „Fairplay“, o scrisoare deschisă primarului interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi consilierilor locali, în perspectiva şedinţei Consiliului Local de mâine. 

Şedinţa trebuia să aibă loc pe 7 octombrie, dar a fost amânată din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi figura şi un proiect de hotărâre privitor la finanţarea cu 1,8 milioane de lei a CVM Tomis Constanţa, care, în lipsa banilor, se confruntă cu mari probleme, la un moment dat punându-se problema să se retragă din Liga Campionilor.

Textul scrisorii deschise este următorul:

„Club Volei Municipal Tomis Constanța este, din păcate, singura grupare sportivă care reprezintă Constanța în Europa, urmând să joace în Liga Campionilor la volei masculin pentru a patra oară consecutiv, fiind și singura reprezentantă a Constanței în prima ligă la sporturile de echipă, urmând să evolueze în Campionatul Național Divizia A1. CVM Tomis este campioana României la seniori și juniori și clasată între primele 12 echipe de volei masculin din Europa, alături de echipe de valoare mondială din Rusia, Polonia, Italia, Franța, Turcia și Germania. Și totuși, în momentul actual, CVM Tomis se află în situația de a nu putea plăti taxele de legitimare ale sportivilor la Confederația Europeana de Volei și implicit de a putea participa la competiție.
 
CVM Tomis, așa cum îi este și denumirea, nu a reprezentat niciodată și nici nu va reprezenta vreodată o persoană sau un partid politic. Această grupare sportivă reprezintă municipiul Constanța și pe locuitorii săi, indiferent de naționalitate, religie, sex, simpatizanți ai unuia sau altui partid politic, iubitori ai sportului, indiferent de ramura sportivă. Aceasta echipă reprezintă CONSTANȚA.
 
Club Volei Municipal Tomis a început pregătirea pentru sezonul 2015-2016 la Constanța, având încredere în conducerea clubului și în Consiliul Local Constanța, structura finanțatoare care a fost mereu lângă echipă, structura al cărei nume l-am purtat cu cinste în sălile de sport din Rusia, Belgia, Italia, Elveția, Polonia, Turcia, Austria etc.
 
În spiritul de Fair Play care caracterizează voleiul, CVM Tomis, singura grupare sportivă care reprezintă, în ediția 2015-2016, Constanța în Liga Campionilor Europeni și în Campionatul Național Divizia A1, își dorește sa fie sprijinită financiar, la fel ca și celelalte grupări sportive, de către Consiliul Local Constanța. Toate performanțele sportive obținute de CVM Tomis aparțin constănțenilor și nutrim speranța că vom realiza și alte performanțe.
 
Campionatul Național începe la 21 octombrie 2015, iar CVM Tomis nu a primit nici măcar un leu. Lipsa unei finanțări urgente ne pune în situația neplăcută de a nu putea juca în Liga Campionilor și în Campionatul Național, chiar dacă am câștigat acest drept luptând pe terenul de sport.
 
Am convingerea că toți cei cu drept de vot veți gândi și veți vota ca cetățeni constănțeni, ca reprezentanți aleși de constănțeni, așa cum sunt ei, români, macedoneni, turci, greci și alte naţionalități. Competiția sportivă este o luptă în care cel mai bun trebuie să câştige. Politica trebuie să sprijine sportul, fără să se implice în lupta sportivă. Vă rog să-mi permiteți să închei cu un citat celebru din Pierre de Courbetin, care spunea: «Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!».
Sprijiniţi-ne să continuăm!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii