Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zonă de refacere a pacienţilor Ce spune Dan Căpăţînă despre viitorul Spitalului din Eforie Sud

ro

30 Jan, 2013 22:46 1867 Marime text
spital_spital_eforie.jpgAleşii locali se vor întruni azi într-o şedinţă ordinară, pentru a pune la cale treburile judeţului. Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi, care a încins spiritele este cel legat de desfiinţarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi reorganizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Dan Căpăţînă, a declarat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, că unitatea sanitară din Eforie Sud nu se poate gestiona singură. „Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud va deveni o parte a Spitalului Judeţean. Acest lucru se face pentru a eficientiza activitatea unităţii sanitare. Se urmăreşte crearea unei zone de reabilitare a pacienţilor, inclusiv a sportivilor. La ora actuală, în România nu există nicio bază de refacere a sportivilor de performanţă. Dat fiind că Spitalul Judeţean Constanţa este de categoria I, unitatea sanitară din Eforie Sud va avea mai multe beneficii, cum ar fi accesarea fondurilor europene şi o finanţare mai mare", a declarat managerul Dan Căpăţînă. Potrivit acestuia, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud ar putea intra în componenţa Spitalului Judeţean în cinci luni, după respectarea tuturor procedurilor.

Averea spitalului din Eforie Sud

Spitalul din Eforie Sud este situat pe strada Republicii nr. 7. Unitatea sanitară din Eforie Sud a fost preluată de Consiliul Judeţean Constanţa în iulie 2010 şi deţine zeci de hectare de teren şi peste 1.000 de metri pătraţi de construcţii la sol. Pe 14 mai 2008, SC Topocad Serv SRL a comunicat Consiliului Judeţean Constanţa suprafaţa terenurilor rezultate din măsurători la Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud. Astfel, potrivit măsurătorilor efectuate de SC Topocad Serv SRL, unitatea sanitară din Eforie Sud deţine o suprafaţă de 108.685 mp, adică 10,86 de hectare, adică aproape 11 hectare. Cât priveşte construcţiile, acestea sunt compuse din pavilion de administraţie - de 169 mp, pavilion pentru secţia de ortopedie - de 2.608 mp, pavilion verandă recuperare medicală - de 2.608 mp, clădire birouri internări - de 132 mp, locuinţe de serviciu de 3.282 mp, castel apă - 24 mp, pavilion destinat locuinţelor de serviciu - de 176 mp, pavilion morgă - de 38 mp, laborator analize medicale - de 217 mp, grajd - de 11 mp, mai multe magazii şi alte construcţii mai mici. Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud mai deţine două vile, situate pe străzile Cloşca şi Mihai Viteazu. Primul imobil - vila Lotus, este situat pe strada Cloşca nr.7 şi are o suprafaţă construită la sol de 499 mp. Terenul aferent are o suprafaţă de 1.563 mp. Cel de-al doilea imobil - Vila Buzău, este situat pe strada Mihai Viteazu nr. 47 şi are o suprafaţă construită la sol de 197 mp.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii