Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un profesor constănţean, în vizită la Comisia Europeană

ro

28 Jan, 2012 01:09 2023 Marime text
07_profesor.jpgŞcoala „Nicolae Titulescu" din Constanţa a fost premiată de Reprezentanţa Comisiei Europene din România, în cadrul proiectului „Europa, casa noastră".

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat în anul şcolar 2010-2011 Concursul naţional „Europa, casa noastră", prin care unităţile şcolare au fost încurajate şi motivate să organizeze activităţi pentru promovarea imaginii Uniunii Europene în rândul copiilor şi tinerilor.
La sfârşitul competiţiei educaţionale, Şcoala „Nicolae Titulescu" a fost premiată, alături de alte 24 de unităţi şcolare din ţară, pentru calitatea şi impactul acţiunilor cu teme de informare europene. Premiul a constant într-o vizită la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene. Astfel, în perioada 12-15 ianuarie 2012, profesorul de istorie Mirela Roşioru de la Şcoala „Nicolae Titulescu" a vizitat Comisia Europeană de la Bruxelles. „Am fost bucuroasă când am aflat că mă număr printre câştigători. În momentul când am înscris şcoala în competiţie nu am plecat de la ideea că trebuie să ieşim câştigători. Pur şi simplu ne-am făcut meseria: am organizat activităţi extracurriculare atractive pentru elevii noştri, care să-i ajute să conştientizeze avantajele dreptului de a fi cetăţean european. Astfel de activităţi sunt în Şcoala «Nicolae Titulescu» ceva firesc şi de tradiţie: acţiuni de informare europeană, concursuri pe teme europene, derularea de proiecte europene gen «Agenda Europa» sau «Spring Day in Europe», pavoazarea şcolii şi claselor cu materiale tematice. Trebuie să menţionăm buna colaborare cu Centrul Europe Direct Constanţa prin coordonatorul acestuia, doamna Andreea Ionescu, care ne-a oferit sprijin material şi logistic în multe dintre activităţile noastre. Apreciez în mod deosebit premiul la care s-au gândit organizatorii competiţiei. O vizită la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, Belgia, este o experienţă deosebită în cariera oricărui cadru didactic", a povestit Mirela Roşioru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii