Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxele pentru bacalaureat, obtinerea atestatului si examenele de certificare

ro

09 Apr, 2009 21:58 1142 Marime text
Candidaţii proveniţi din învăţământul particular, autorizat şi acreditat, vor plăti ca taxă pentru examenul de bacalaureat din acest an 217 lei, potrivit unui act publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).

De asemenea, candidaţii proveniţi din învăţământul de stat din promoţiile anterioare şi care au susţinut în anii anteriori de cel puţin de două ori examenul de bacalaureat vor plăti aceeaşi taxă de 217 lei.
Sumele menţionate se aplică pentru candidaţii care susţin toate probele examenului de bacalaureat. în celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru examenul de bacalaureat se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le susţine candidatul şi luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.
Potrivit actului MECI, pentru candidaţii proveniţi din învăţământul de stat din promoţiile anterioare şi care au susţinut în anii anteriori cel puţin o dată examenul, pentru candidaţii proveniţi din învăţământul particular autorizat şi acreditat, precum şi în ceea ce priveşte examenul de certificare a competenţelor profesionale în învăţământul liceal, filiera vocaţională, candidaţii proveniţi din învăţământul particular, autorizat şi acreditat, şi candidaţii proveniţi din învăţământul de stat din promoţiile anterioare şi care au susţinut în anii anteriori de cel puţin două ori examenul de certificare, taxa de examen se va stabili la nivelul fiecărui inspectorat şcolar judeţean sau al municipiului Bucureşti luându-se în calcul toate cheltuielile pe fiecare candidat.

MECI precizează că cei care provin din învăţământul de stat sau particular, acreditat sau autorizat susţin examenul de certificare a calificării profesionale de două ori fără taxă în oricare dintre sesiunile de examen. Pentru celelalte situaţii, taxa de examen se va stabili la nivelul fiecărui inspectorat sau al municipiului Bucureşti. în ceea ce priveşte examenul de certificare, nivelul trei avansat, candidaţii din învăţământul de stat admişi pe locuri finanţate de la bugetul de stat vor susţine de două ori examenul de absolvire fără taxe. înscrierile ulterioare la examenul de absolvire vor fi condiţionate de achitarea unei taxe stabilite la nivelul centrului de examen, considerându-se toate cheltuielile de examen pe fiecare candidat.
înscrierea candidaţilor din învăţământul particular acreditat sau învăţământul post liceal de stat finanţat de solicitanţi, persoane fizice sau juridice, prin contract încheiat cu unitatea de învăţământ care asigură şcolarizarea este condiţionată de achitarea unei taxe stabilite la nivelul centrului de examen, iar pentru absolvenţii învăţământului postliceal particular autorizat taxa de examen este de 142 de lei.

Sursa: AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii