Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strutinsky şi Dulea se ceartă pe Siutghiol (documente)

ro

18 Oct, 2010 01:43 5867 Marime text
cap_2.jpgLacul Siutghiol are 1.900 de hectare şi este administrat de SC Marin SRL în baza unui contract cu DADL, din 21 decembrie 2006

Două societăţi comerciale se judecă pentru lacul Siutghiol. Este vorba despre SC Marin SRL, afacere în care sunt implicaţi Sorin Gabriel Strutinsky şi Emil Marin, pe de-o parte, şi Agil SRL-ul lui Virgil Dulea, pe de o alta.

lacul_Siutghiol_02.jpgPe 15 octombrie, la Judecătoria Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 39137/212/2010, având ca obiect pretenţii şi ca părţi SC Marin SRL - reclamant şi SC Agil SRL - pârât. Cele două firme se războiesc de mai bine de trei ani din cauza lacului Siutghiol, pe care SC Marin SRL l-a concesionat de la Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral în 2006. numai că Agil-ul susţine că deţine, la rândul său, o porţiune din lac.

siutghiol_lacul_siutghiol.jpgŞi, în aceste condiţii, procesele s-au ţinut lanţ, de nu le mai ştiu numărul nici măcar cei implicaţi. În SC Marin SRL îl regăsim pe Sorin Gabriel Strutinsky, partener de afaceri al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Aceste deţine 70% din firmă, restul de 30% revenindu-i lui Emil Marin. De cealaltă parte, Agil SRL îl are ca unic asociat pe Virgil Dulea, patronul casei de amanet Garant, cel în posesia căruia s-au găsit, în 2007, peste 100 de kilograme de aur. Bogdan Marin, reprezentant al SC Marin SRL, spune că deja s-a pierdut şirul proceselor cu Agil şi nu au cum să ajungă la nicio înţelegere. „Asta este justiţia în România. Chiar nu mai ştiu ce şi cum cu procesele astea. Nici nu mai ştiu la al câtelea proces am ajuns cu ei", a declarat Marin, care spune că, de-a lungul timpului, a fost şi director general şi administrator al firmei. În prezent, potrivit registrului Comerţului, SC Marin SRL este administrată de Emil, tatăl lui Bogdan Marin. Lacul Siutghiol are 1.900 de hectare şi este administrat de SC Marin SRL în baza unui contract cu DADL, din 21 decembrie 2006. Agil SRL susţine că deţine o porţiune de lac, în baza unui contract încheiat cu vechiul administrator al lacului, ADS. În fapt, societatea a avut un contract pentru 15 hectare de teren, cu destinaţie agricolă luciu de apă, încheiat cu ADS, dar care nu a mai fost valabil din 21 decembrie 2006, momentul publicării OUG 662 privind inventarul domeniului public si privat al statului. Conform anexei 12 a ordonanţei, lacul Siutghiol se afla in administrarea Apelor Romane. Marin SRL a avut, până anul trecut, o înţelegere cu Power Marine-ul lui Ionuţ Barbu, pentru organizarea Class One Romanian Grand Prix, o competiţie susţinută financiar de Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii