Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:41 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol de teatru caritabil, pe scena Casei de Cultura Cumpana

ro

12 Jul, 2010 02:11 1455 Marime text
casa_de_cultura_cumpana.jpgPe scena Casei de Cultură Cumpăna a avut loc sâmbătă, premiera piesei „Sora mea geamănă" scrisă de Cristina Tamaş.

Din distribuţie au făcut parte actriţele Ileana Ploscaru şi Diana Cheregi. Potrivit primarului comunei, Mariana Gâju, piesa de teatru a fost scrisă chiar la Cumpăna, în vara anului 2007, chiar pentru cele două actriţe. „Despre prima actriţă, doamna Ileana Ploscaru, care interpretează în această piesă dublu rol, în cele două surori gemene, s-ar putea spune foarte mult. A debutat pe scena Naţionalului din Cluj, unde a jucat timp de 10 ani, după care a venit la Constanţa, la Teatrul Dramatic. În cariera sa a interpretat peste 100 de roluri principale, a jucat însă şi în comedii muzicale, ultimele piese fiind: «Transplant», «Titanic vals», «Vrăjitoarele din Salem», «Şatra», «Scaiul». A luat premiul Ministerului Culturii pentru întreaga sa activitate şi premiul pentru rolul din «Titanic vals» la «Festivalul de comedie» Bucureşti, premii ce se adaugă celor 13 distincţii primite de-a lungul strălucitei sale cariere", afirmă primarul Mariana Gâju.

„Diana Cheregi a debutat în 1972 la Teatrul din Botoşani, iar din 1973 este actriţă la Teatrul Dramatic din Constanţa. (...) Pe lângă activitatea artistică desfăşoară şi activitate didactică la Universitatea «Ovidius» Constanţa - Facultatea de Arte, din anul 2000, anul înfiinţării acestei facultăţi", precizează Mariana Gâju.

Despre Diana Cheregi, primarul mai adaugă că a îndrumat paşii multor tineri şi a regizat spectacole de absolvire, încercând să-i formeze nu doar ca actori, ci şi ca oameni dedicaţi scenei, actului artistic, iubirii faţă de rolurile interpretate.

Cumpănenii au putut urmări spectacolul de teatru atât sâmbătă, cât şi duminică, iar participanţii au donat fiecare câte 10 lei pentru sinistraţii loviţi de furia apelor. „Niciodată oamenii cu suflet nu stau în cumpănă când este vorba să-şi ajute semenii, fapt pentru care în comuna noastră, în perioada 1-15 iulie 2010, se colectează bunuri care să fie dăruite personal oamenilor din două comune afectate de inundaţii", a subliniat primarul Mariana Gâju.

Ti-a placut articolul?

Comentarii