Şefa secţiei de Neonatologie, dr. Livia Frăţiman „Prematurii decedaţi au beneficiat de atenţia medicilor şi de toată medicaţia necesară"
Şefa secţiei de Neonatologie, dr. Livia Frăţiman: „Prematurii decedaţi au beneficiat de atenţia medicilor


Referitor la ancheta demarată în cazul celor trei prematuri decedaţi pe 3 decembrie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, şeful interimar al Secţiei de Neonatologie, dr. Livia Frăţiman, a declarat că nu se probează focarul de infecţie. „Decesul acestor copii s-a produs independent unul faţă de celălalt. Toţi au beneficiat de întreaga atenţie a medicilor şi de toată medicaţia necesară", a precizat Livia Frăţiman. Doi dintre cei trei prematuri au ajuns la Spitalul Judeţean de la Tulcea. „Unul dintre copii se născuse pe 11 noiembrie, la 24 de săptămâni de gestaţie. Copilul avea 700 de grame şi se născuse cu patologie cardiacă, digestivă, renală, respiratorie. A fost ventilat mecanic timp de trei săptămâni. Dacă se întrerupea sursa de oxigen ar fi decedat. Acest copil a decedat datorită complicaţiilor care au fost menţionate în examenul necroptic. Cel de-al doilea copil s-a născut pe 23 noiembrie, la 26 de săptămâni de gestaţie. Avea 1.200 de grame. Copilul a venit de la Spitalul din Tulcea într-o stare gravă, cu complicaţii. Avea hemoragie cerebrală, digestivă şi pulmonară", a explicat dr. Livia Frăţiman. Cel de-al treilea copil se născuse pe 29 noiembrie, la 28 de săptămâni de gestaţie, şi avea 1.200 de grame. Şi acest prematur era în stare gravă, susţin cadrele medicale. Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Constanţa are 60 de paturi, dintre care 32 sunt pentru copiii născuţi la termen, 20 - pentru prematurii cu greutate peste 2.000 de grame, iar opt pentru Terapie Intensivă. La această secţie lucrează trei medici neonatologi, dintre care unul cu jumătate de normă. „Funcţionăm cu jumătate din personalul care ar trebuie să fie în secţie. Avem grijă de 15% dintre naşterile premature din judeţul Constanţa şi Tulcea", a mai spus Livia Frăţiman. „Nu există neonatologi şi trebuie să mulţumim pentru acest neajuns Guvernului, care a blocat toate posturile. Vreau să văd şi eu un spital care are medici neonatologi suficienţi. Avem un singur post vacant, pe care l-am scos la concurs în condiţiile în care am aşteptat să plece şapte angajaţi. Asta este situaţia. O să ajungem să ne transformăm într-un spital cu o sută de paturi. Sau într-o zi o să închidem şi o să plecăm acasă. Dacă dăm cu pietre în medici, or să plece. Şi au şi rezultate remarcabile", a precizat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dan Căpăţînă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- Liliana 16 Jul, 2013 22:15 Nu-mi pot imagina cum am ajuns o Tara cu sistemul sanitar care lasa de dorit,cum mor niste suflete nevinovate pt ca nu-si dau interesul..cum tot se musamalizeaza.am ajuns sa ne milogim pe bani nostri si tot nu suntem facuti bine.le ceri ceva si iti vorbesc in sila..de ce cu ce gresesc micutii care abia zaresc lumina zile si asteapta manuntele calde ale parintilor..cum in alte Tari cat de cat se pot salva si totul este posibil,la noi este imbosibil,traim intr-o lume cu multa indiferenta unde rautatea numai are loc,unde bani vorbesc ..jalnic..mai rar gasim Doctori si oamenii cu suflet de inger
- iulia 20 Jul, 2012 11:44 buna ziua.si eu am nascut un baietel de 900 de gr.la spitalul judetean c-ta.este foarte adevarat ca este un real focar de ibfectie acolo,am lokuit acolo aproape 3 luni cu copilul meu.nici nu vreau sa-mi amintesc lipsa cadrelor medicale,de interes,aratau clar ca nu le intereseaza niciun prematur,si aveau si grija sa-mi spuna sa nu-mi fac prea mari iluzii k nu se stie daca-mi va trai micutul.si-au batut joc,sa le bata d-zeu pt suferinta mea si a copilului.daca nu as fi stat acolo langa el ar fi murit cu siguranta.