Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se mai analizeaza inca 82 de dosare privind despagubirile din Bulgaria

ro

31 Jan, 2010 08:06 3402 Marime text
lege_danu.jpgComisia tehnică pentru aplicarea Legii 9/1998 privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria, din cadrul Prefecturii s-a întrunit miercuri într-o nouă şedinţă.

În cadrul acesteia s-a propus aprobarea rapoartelor tehnice de calcul pentru 82 de dosare şi respingerea a 221 din cauza documentaţiei incomplete, inexistenţei bunurilor de revendicat sau a altor motive prevăzute de lege. Hotărârile comisiei judeţene vor fi trimise spre validare Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, care va emite decizii ce vor fi comunicate ulterior solicitanţilor.

De asemenea, în urma adreselor ANRP, Comisia tehnică pentru aplicarea Legii 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate ale acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa a trecut la aprobarea rapoartelor tehnice de calcul prin reanalizarea a trei dosare şi la respingerea a altor cinci dosare, în cazul solicitanţilor care nu au făcut dovada asupra bunurilor revendicate. Hotărârile comisiei au fost transmise Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei Alexandru-Bucuresti 10 Apr, 2011 12:54 Daca stie cineva cum putem afla la ce numar de dosar s-a ajuns cu intrarea in plata sau unde ne putem interesa il rugam din suflet a ne ajuta cu un sfat pentru a afla amanunte si daca in "viata asta"vom intra in posesia despagubirilor dupa atitia ani de asteptare....va multumim.fam Andrei-Bucuresti
  • dragan giorgiana 06 Apr, 2011 12:55 am luat prima transa de banii in noiembrie 2009 si asteptam de atunci transa a doua . mar putea ajuta cineva sami spuna cam cat trebuie sa mai astept ? sau macar sa stiu la ce numar de dosar sa ajuns? astept un raspuns urgent pe email-ul meu giorgianadragan@yahoo.com va multumesc.
  • dezamagita 02 Mar, 2011 13:34 Sa nu mai scriem nimic,e mai bine,nu??Domnul fie cu voi.
  • dezamagita 02 Mar, 2011 13:31 Oare cind vom ajunge noi sa primim acesti Bani?Bunici au murit,parintii in parte si ei noi avem 62 de ani deci??Statul are bani din1950 ,noi????