Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări majore la RATC Constanţa Linii noi, bilete prin SMS şi Internet gratuit în toate autobuzele

ro

27 Mar, 2014 00:00 4946 Marime text
Anul a început cu noutăţi la Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa: linii noi, bilete cu un design nou, procese câştigate definitiv şi irevocabil cu Casa Judeţeană de Pensii, dar şi Internet gratuit pe toate cele 180 de autobuze ale regiei. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul RATC Constanţa, Ovidiu Tănase, a ţinut să precizeze care sunt noile facilităţi introduse pentru a îmbunătăţi condiţiile din autobuzele regiei.
 
„În urma sondajului de opinie desfăşurat în perioada 24 februarie - 15 martie, am ţinut cont de propunerile călătorilor şi am dat curs unora dintre ele. Astfel, începând cu 1 aprilie, vom introduce două linii experimentale de autobuz. Acestea se vor realiza prin comasarea liniilor 5 cu 40 şi 2 cu 43 şi vor face legătura între cartierele KM 5 - Gara CFR - Faleză Nord (Pescărie), respectiv Poarta 6 Port - Gara CFR - Tomis Nord (Cireşica). Preţul biletelor şi cel al abonamentelor rămâne neschimbat şi pentru liniile nou introduse. Astfel, tariful unei călătorii este de 1,50 lei, iar abonamentul este de 55 de lei“, a precizat Ovidiu Tănase. Potrivit acestuia, pe noua linie 2 - 43 vor circula 18 autobuze. „Vorbim despre un traseu de 21,2 kilometri, dus-întors, de 90 de minute. Frecvenţa de circulaţie a autobuzelor este de 4 - 5 minute în orele de vârf, adică 7.00 - 9.00, şi de 7 - 8 minute în cursul zilei. După ora 21.00, frecvenţa de circulaţie a autobuzelor este de 14 - 15 minute“, a mai spus Ovidiu Tănase. Prin introducerea acestor noi linii, se va „aerisi“ Gara CFR Constanţa. „Autobuzele nu vor mai intra în Gara CFR, pe care o vom elibera. Prin comasarea liniilor 2 cu 43 şi 5 cu 40 ne dorim să atragem mai mulţi călători, care circulau cu microbuzele, neavând posibilitatea de a ajunge cu acelaşi mijloc de transport din sudul municipiului în nord“, a adăugat acesta. De la 1 aprilie, transportul pe tronsonul Poarta 2 Port - Poarta 1 Port şi retur se va face fără validarea biletului, iar pe porţiunea de traseu a liniei 101C cuprinsă între cap de linie 101C - strada Celulozei - b-dul Aurel Vlaicu până la strada Cumpenei, se poate circula cu bilet validat în ultima oră pe linia 101C.
 
Proiecte de viitor: bilete cumpărate prin SMS
 

În aceeaşi ordine de idei, directorul general al RATC, Ovidiu Tănase, a mai ţinut să precizeze că în curând călătorii constănţeni vor putea achiziţiona bilete prin SMS. „Va fi un număr dedicat, din patru cifre. Călătorul va trimite un SMS cu linia pe care doreşte să călătorească şi numărul de călătorii (exemplu: linia 100, o călătorie). Va primi înapoi un SMS cu un cod. Acelaşi cod îl va primi şi controlorul pe smartphone. Călătorul va arăta codul controlorului, care îl va putea verifica“, a explicat directorul general al RATC Constanţa. Nu în ultimul rând, Ovidiu Tănase a mai menţionat că doreşte să schimbe mai multe lucruri în cadrul RATC.
Persoanele care folosesc frecvent telefoane şi tablete, beneficiază de Internet gratuit în timpul călătoriei cu autobuzul. „Încercam să venim în sprijinul celor care folosesc frecvent telefoane mobile, tablete sau laptopuri, pentru ca atunci când se deplasează cu mijloacele de transport în comun ale RATC să folosească Internetul gratuit. De asemenea, să nu uităm că oraşul Constanţa este unul turistic“, a mai explicat directorul RATC. Până la sfârşitul lunii martie, 180 de autobuze ale RATC vor avea reţea gratuită de Internet.
 
A câştigat definitiv şi irevocabil procesul cu Casa de Pensii
 
RATC Constanţa a câştigat definitiv şi irevocabil procesul cu reprezentanţii Casei de Pensii, a declarat azi, în contextul unei conferinţe de presă, directorul regiei, Ovidiu Tănase. Casa Judeţeană de Pensii Constanţa ar urmă să plătească peste 2.300.000 lei către RATC. Acesta este cel al doilea proces câştigat de RATC cu Casa Judeţeană de Pensii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii