Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:11 17 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să-i cunoaştem pe liderii confederaţiilor sindicale din judeţul Constanţa

ro

09 Apr, 2013 00:00 3361 Marime text
Munca fără contracte de muncă, rata şomajului, locurile de muncă din judeţ, conflicte de muncă - sunt unele dintre problemele de a căror rezolvare se ocupă liderii de sindicat.

Pe lângă acestea, liderii celor patru confederaţii sindicale au obligaţiile de a-i ţine la curent pe membri ide sindicat cu problematica domeniului, de a răspunde întrebărilor colegilor de muncă, de a le lua apărarea în situaţiile impuse, de a asigura respectarea drepturilor salariaţilor
din unitatea sa şi de a asigura, stabilitatea, vitalitatea şi unitatea în cadrul structurilor sindicale.

În judeţul Constanţa, există patru confederaţii sindicale: Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa, Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR Frăţia), Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR). Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa este reprezentată la Constanţa de Ion Caraignat, aflat la cel de-al doilea mandat. Născut pe 20 iunie 1956, în comuna Valea Nucarilor  din judeţul Tulcea, a absolvit Liceul Industrial din Năvodari, Şcoala de Maiştri Chimişti anorganici din Slobozia şi Facultatea de Drept de la Universitate Spiru Haret. A activat 26 de ani în domeniul chimiei anorganice: la Combinatul de îngrăşăminte chimice din Năvodari şi Combinatul chimic Amonil din Slobozia, unde s-a ocupat de  instalaţiile de fabricare a amoniacului şi a azotatului de amoniu. Din 2008 îi reprezintă pe sindicaliştii de la Cartel Alfa. În 2012, a fost ales pentru al doilea mandat în funcţia de preşedinte al Confederaţiei Cartel Alfa, filiala Constanţa.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR Frăţia) Constantin Grosu s-a născut pe 25 iunie 1960. A absolvit Şcoala de maiştri şi Facultatea de Drept. Din 1994 până în prezent activează ca tehnician la SC Rompetrol Rafinare SA. Din anul 1998 ocupă funcţia de vicepreşedinte al Sindicatului Liber Petrochimistul. Din anul 2012 până în prezent este şi vicepreşedinte al Federaţiei Lazăr Edeleanu.

Blocul Naţional Sindical (BNS), filiala Constanţa este condus de Vasile Oţelea. Născut în anul 1951, Vasile Oţelea a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Danubius din Galaţi, deţine certificatul de competenţelor şi brevet pentru căpitan maritim şi portuar, ofiţer pentru securitatea navei. Liderul BNS Constanţa este comandant remorcher maritim în cadrul societăţii Coremar SA. În perioada anilor 1990-2077, a fost liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) din care face parte Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa este reprezentat de Mitică Iosif este născut în anul 1966. A absolvit Liceul Pedagogic din Constanţa în anul 1990, iar în 1995 - Facultatea de Filologie-Istorie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, fiind şef de promoţie. În acelaşi an devine cercetător în cadrul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

În perioada 1995 – 1996 devine profesor suplinitor de istorie şi ştiinţe sociale în cadrul Liceului Teoretic din Techirghiol. În anul 1996 devine titular la Şcoala Ferdinand. A fost ales membru al Consiliului Judeţean al SLSÎP Constanţa în anul 2003. În anul următor a absolvit Cursul de formare profesionala şi sindicală. A obţinut în anul 2005 premiul special „Fundaţia Scrisul Românesc” la Sesiunea naţională de referate şi comunicări ştiinţifice ale profesorilor de istorie, desfăşurată la Craiova. În anul 2008 a fost reales membru al Consiliului Director a SLSP Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ilinca 09 Apr, 2013 09:01 Toti nu isi vad decit interesul personal,nu fac nimic pentru oameni.