Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Runia Elena Hânză a câştigat concursul internaţional de balet Little Star (galerie foto)

ro

14 Jul, 2011 00:57 2425 Marime text
eleva_1.jpgCu o serie de premii şi diplome în palmares, Runia Elena Hânză visează să devină una dintre cele mai bune balerine

Micuţa balerină Runia Elena Hânză a revenit de la concursul internaţional de balet Little Star, care a avut loc în perioada 4-8 iulie, la Sofia, cu premiul I.

„Am avut două variaţii: dans clasic, variaţia Kitry din baletul Don Quijote, şi dans contemporan. La început, am avut emoţii, dar apoi am uitat de ele. Eu am evoluat la categoria de vârstă 8-10 ani şi am luat diplomă şi trofeul", ne-a povestit Runia, care face balet de la cinci ani. La concurs au participat 70 de concurenţi din şapte ţări: România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Cipru. „Îmi place foarte mult baletul, pentru că este graţios. Şi visez să devin una dintre cele mai bune balerine din lume", ne-a mai destăinuit Runia, care, după un an de muncă, a luat o mică vacanţă binemeritată.

eleva_2.jpgLa concursul de la Sofia, Runia a reuşit să-şi facă mai multe prietene, cu care speră că se va întâlni la viitoarele competiţii. Runia Elena a trecut în clasa a III-a la Şcoala cu Clasele I-VIII Remus Opreanu, iar timpul liber îl dedică baletului şi muzicii. „De la vârsta de 3 ani şi jumătate a făcut gimnastică, iar, de la cinci ani, face balet la Şcoala de balet Oleg Danovski. Runia nu are week-end-uri. În fiecare zi, merge câte trei ore la antrenamente. Este perseverentă şi îmi zice mereu că vrea să devină cea mai bună balerină din lume", ne-a spus Mirela Hânză, mama micuţei balerine. Fiind încă la grădiniţă, Runia Elena a câştigat premiul I la festivalul „Dansez pentru mare". În anul 2008, a reuşit să obţină premiul II la concursul Pop Stars. De altfel, Runia excelează nu doar la balet, ci şi la şcoală. În anul şcolar care tocmai s-a încheiat, a luat locul IV la Concursul Judeţean de Limba şi Literatura Română „Constantin Năstăsescu", iar anul de învăţământ l-a încheiat cu calificativele FB (foarte bine). Pe lângă balet, Runia cântă şi la pian. În anul 2009, a luat menţiune la Concursul „Micul interpret", aflat la cea de a XV-a ediţie. „Din păcate, a trebuit să aleagă între muzică şi balet, iar ea a ales baletul. Chiar dacă este greu uneori, ea este perseverentă şi ambiţioasă", a adăugat Mirela Hânză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii