Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RADET a dat drumul la caldura

ro

28 Oct, 2008 00:00 1608 Marime text
1225142966.jpg

Potrivit conducerii RADET Constanta, in ultima perioada, asociatiile rau-platnice au inceput sa returneze datoriile colosale

Directorul de productie al regiei dezminte zvonurile privind faptul ca abonatii institutiei ar putea sa dardaie de frig in propriile locuinte, in sezonul rece, din cauza datoriilor catre Electrocentrale Bucuresti. Liviu Popa a anuntat ca, in cursul zilei de ieri, de la ora 13.00, a fost reluata furnizarea agentului termic. Reprezentantii regiei sustin ca, in Constanta, nu se va repeta situatia din Capitala, unde zeci de consumatori se incalzesc la aragaz. Popa asigura ca toti abonatii vor primi agent termic, iar CET Palas este in masura sa furnizeze caldura. Insa abonatii arondati punctului termic 52 nu vor primi, pentru moment, incalzire. Intarzierea este cauzata de lucrarile de investitii care vor fi finalizate, cel mai probabil, la sfarsitul saptamanii. Nici constantenii arondati punctului termic 57 nu vor primi, deocamdata, caldura. Este vorba de cele 110 familii care fac parte din asociatia de proprietari LE9, Le12, de unde au fost furati 15 metri liniari de conducte. Liviu Popa spune ca regia a luat hotararea de a inlocui cu forte proprii conductele lipsa, pana cand agentii de politie vor depista raufacatorii, iar suma va fi recuperata.

800 milioane dintr-un foc

Potrivit conducerii RADET Constanta, in ultima perioada, asociatiile rau-platnice au inceput sa aduca, din piatra seaca, datoriile pe care le aveau la regie de ani de zile. Un exemplu este administratorul AP E2, E4, E8, care, de frica debransarii, s-a prezentat la RADET si a achitat o factura de 800 milioane lei. La fel s-a intamplat si in cazul asociatiei 280, care acumulase un debit de circa 700 milioane lei, sau AP 682, cu datorii de 400 milioane lei. Potrivit lui Liviu Popa, decizia administratorului AP 499, din zona Tomis Nord, a reprezentat o premiera, pentru ca, dupa ce stransese o datorie de doua miliarde lei, s-a decis sa achite o prima parte, de 175 milioane lei.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii