Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de 29 milioane lei Centrul de afaceri, punct de referinţă în activitatea economică a oraşului Năvodari

ro

26 Feb, 2013 21:40 2350 Marime text
navodari_1.jpgÎn vara anului 2015, în oraşul Năvodari va fi inaugurat Centrul de Afaceri, care va transforma oraşul într-un punct de atracţie turistică nu doar pentru turiştii români, ci şi pentru oamenii de afaceri din ţară şi străinătate.

Unul dintre proiectele ambiţioase ale Primăriei Năvodari - Centrul de Afaceri, este pe cale să devină realitate. Ieri, administraţia locală a organizat conferinţa de lansare a proiectului, la care au participat viceprimarul Florin Chelaru, managerul de proiect Constantin Adrian, proiectantul lucrării Marius Iuga. „Centrul de Afaceri va fi un important reper economic pentru judeţul Constanţa.

navodari_2.jpgOraşul Năvodari va avea un plus din punctul de vedere al mediului de afaceri. Prin acest proiect ambiţios vom veni în sprijinul societăţilor comerciale, din localitate, dar şi în sprijinul locuitorilor, pentru care vor fi create noi locuri de muncă", a declarat viceprimarul Florin Chelaru. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 4 - Sprijinirea mediului de afaceri regional şi local. Valoarea totală a proiectului este de 28.965.213,01 lei, din care 10.854.886,85 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă. Conform proiectului, Centrul de Afaceri va avea o suprafaţă de 6.822,60 mp şi va fi situat în zona Taberei de Copii din Năvodari. Beneficiarii direcţi ai viitorului centru sunt 38 de firme, cu precădere întreprinderi din Năvodari şi zona metropolitană Constanţa, care au nevoie de spaţii pentru birouri a căror suprafaţă variază între 23,78 mp şi 53,72 mp. Dintre acestea, 36 fac parte din categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, iar două - din categoria întreprinderilor mari.

Birouri, săli de conferinţe, parcări şi zone verzi

Navodari_112.jpgCentrul de Afaceri va cuprinde atât zone destinate birourilor, cât şi spaţii cu un caracter socio-cultural, materializate prin propunerea unor zone de expoziţie, zone libere pentru desfăşurarea diferitelor activităţi şi evenimente şi săli de conferinţe. Toate vor folosi pentru schimburi comerciale, activităţi economice şi pentru stabilirea de raporturi de colaborare între societăţi. Zona din faţa centrului se va amenaja ca o platformă pavată, care să poată găzdui evenimente în aer liber şi alte manifestări exterioare. Aleea principală, care va străbate complexul, va fi dotată cu mobilier urban specific şi spaţii de odihnă, iar zona obţinută în partea vestică va fi amenajată cu alei pietonale şi vegetaţie înaltă. Întreg ansamblul va fi dotat cu corpuri de iluminat public. De asemena, se vor amenaja zone plantate cu copaci şi arbuşti în zonele adiacente. Parcările auto vor fi dispuse în partea vestică a clădirii şi vor fi dimensionate corespunzător cu spaţiile de birouri, luând în considerare aportul de vizitatori. Nu în ultimul rând, vor fi prevăzute şi două parcări pentru autocare şi parcări pentru persoane cu dizabilităţi.

Cum va arăta noul Centru

navodari_4.jpgPotrivit proiectantului general al lucrării, Marius Iuga, pardoselile interioare din spaţiile publice vor fi placate cu granit. Pentru spaţiile de birouri se propune o pardoseală din covor PVC de trafic intens, iar spaţiile de circulaţie vor avea o pardoseală din granit pe tonuri gri. La exterior se va folosi pentru pereţi opaci o placare din aluminiu pe trei nuanţe: alb, gri deschis şi gri închis. Corpul sălilor de conferinţe va avea o structură metalică exterioară pe care se vor fixa panouri de aluminiu, în culoare argintului, ce vor avea efectul unei spume de mare, cu trimitere spre valurile Mării Negre. Centul de Afaceri va fi compus din trei clădiri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii