Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul Ion Băraru, diplomă de excelenţă de la National Space Society

ro

27 May, 2011 02:28 1837 Marime text

Şaizeci de elevi de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, însoţiţi de profesorii Ion Băraru, Lucian Oprea şi Florin Dobrin au petrecut o săptămână (17 - 23 mai) în Huntsville (Alabama), unde au participat la conferinţa internaţională a National Space Society, cu moto-ul: „From the Ground Up".

 La conferinţă au fost prezenţi o seamă de importanţi teoreticieni şi practicieni din domeniul ştiinţelor spaţiului, cu un background atestat şi cu notorietate (astronauţi, ingineri de la NASA, comentatori ştiinţifici). „Un aspect deosebit l-a constituit prezenţa la conferinţă a unui grup semnificativ de elevi din diferite ţări care au participat la NASA Ames International Space Settlement Design Contest, şi care au fost invitaţi să îşi prezinte proiectele. Toţi elevii participanţi au pregătit materiale specifice pentru sesiunea de postere (în total 12 postere, care au creat un ambient românesc foarte bine reprezentat), dar şi prezentări în format electronic (PowerPoint Presentation), în cadrul secţiunilor ştiinţifice distincte ale conferinţei. Din cele 15 echipe care au primit acceptul de a prezenta lucrările PPT, şapte au fost din România, mai exact membrii Centrului de Cercetări al Elevilor din Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Valoarea lucrărilor româneşti a fost pe deplin recunoscută de toţi participanţii la conferinţă", ne-a povestit profesorul Ion Băraru. De asemenea, profesorului Ion Băraru - care de opt ani la rând este iniţiatorul şi coordonatorul proiectelor elevilor privind aşezările umane în Cosmos - i-a fost acordată o distincţie deosebită a National Space Society, „Award for Excellence". De altfel, este pentru prima dată când se oferă o astfel de distincţie unei persoane din mediul educaţional care nu este membru al NSS! La această conferinţă doi români, elevul Mihai Radu Popescu şi profesorul Ion Băraru, au fost coautori alături de Al Globus la o comunicare ştiinţifică, ei fiind primii profesor şi elev români menţionaţi în istoricul conferinţelor („Towards an Early Profitable PowerSat"). Drumul copiilor până în Statele Unite a fost achitat de părinţi şi de sponsori care ştiu să aprecieze munca ştiinţifică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • absolvent liceu mircea cel batrin 29 May, 2011 13:32 > e o minciuna. toata plimbarea in america e de fapt o tzeaoa tipic romaneasca. nu au participat in afra de romania si india nici o alta tara europeana. sin nici americani (elevi). am fost prezent acolo in huntsville si am vazut clar ce e de fapt asa zisa conferinta. americani prezenti erau de la public relation si nu aveanu nici o legatura cu stiinta. unul din organizatori: al globus e are numai bachelor degree in arts (!) si nu a lucrat vreodata la nasa. un contractor ocazional. din pacate se speculeaza buna credinta a parintilor si naivitatea elevilor care cred ca le va folosi pe viitor. raspunsul e clar: nu. nu le va folosi pe vviitor absolut cu nimic. ceea ce e important: rezultatele la concursuri de matematica fizica biologie sunt lasate de acesti profesori pe locul secund. cind tocmai aceste rezultate sunt importante pe mai departe in aplicartiile catre universitati. si inca ceva: lasati comentariul chiar daca nu va covine acesta e adevarul. nu transformati liceul mircea intr-un spiru haret in care boiernasi locali sa isi impodobeasca odraslele pompos cu "nasa".
  • absolvent liceu mircea cel batrin 29 May, 2011 07:41 > e o minciuna. nu a fost absolut nimic stiintific. se pot da detalii. am fost prezent in huntsville, alabama in timpul asa zisei "conferinte".