Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preţuri de plajă la mâncare, băuturi şi distracţie Ce găseşte turistul care vine în staţiunea Mamaia (galerie foto)

ro

25 Jun, 2012 01:00 15574 Marime text
cap_10.jpgVara este în toi, iar litoralul românesc s-a umplut ochi de turişti care au ales să-şi petreacă vacanţa pe plajă. Pentru a se simţi bine şi a nu regreta alegerea făcută în ceea ce priveşte destinaţia aleasă pentru concediu, turiştii trebuie să aibă buzunarul plin. Special pentru turişti, prezentăm preţurile cerute de comercianţi, de la cremele de protecţie până la distracţii.

Odată ajunşi în staţiunea aleasă, turiştii îşi iau prosoapele, slipul, pălăria şi crema de protecţie şi se instalează pe plajă. Cine şi-a uitat crema acasă o poate cumpăra cu 25 de lei de la magazinele de pe plajă. Cine nu vrea să-şi întindă prosopul direct pe nisip are la alegere şezlonguri, paturi sau baldachine. Astfel, un şezlong poate fi închiriat cu 10 lei pe zi, iar cine vrea şi umbrelă mai scoate din buzunar 5 lei. Cei care optează pentru un pat trebuie să dea 20 de lei, iar cei mai pretenţioşi turişti plătesc şi 30 de lei pentru un baldachin cu perdele, menite să-i ascundă de ochii curioşilor. După câteva ore de stat sub soarele generos, turiştilor li se face poftă de o bere rece sau de o îngheţată. În staţiunea Mamaia, un pahar de bere costă 3 lei, iar dacă vrei şi o sută de grame de hamsii mai scoţi din buzunare 3 lei. Cea mai ieftină îngheţată, care în oraş costă 1,5 lei, în Mamaia ajunge la 2,5 lei. Când se face ora prânzului, turiştii cu pretenţii şi cu dare de mână merg la restaurante de lux. Majoritatea însă preferă autoservirile, unde mâncarea este destul de bună şi la preţuri accesibile. Astfel, ciorba de fasole costă 4,9 lei, iar cea de burtă - 6,9 lei. Un piure de cartofi costă 3,5 lei, cartofi prăjiţi - 4 lei, un sote de legume - 6 lei, o porţie de mămăligă - 3 lei, iar cartofii gratinaţi - 6 lei. Salata de varză se vinde cu 3 lei, cea de roşii cu castraveţi costă 4,5 lei, iar salata boeuf - 6 lei. Amatorii de peşte pot alege o saramură de crap, cu 8 lei, un păstrăv la cuptor - 12 lei sau un păstrăv prăjit - 12 lei. Sortimentul pe care îl găsiţi la „împinge tava" este destul de variat şi accesibil ca preţ. O iahnie de fasole costă 4,5 lei, un ostropel de pui - 7 lei, o scăriţă afumată - 8 lei, o tochitură - 8 lei, un escalop cu ciuperci - 9 lei, iar o porţie de sarmale - 8 lei. Din meniu nu lipseşte nici desertul: amandinele, eclerele şi tartele cu fructe costă 4,5 lei.

Dar distracţia cât costă?

Una dintre atracţiile litoralului este parcul Aqua Magic. Tobogane, ring de jeturi, plute, jacuzzi, river ride, relax pool, bar acvatic, spaţii comerciale şi multe alte distracţii pot fi găsite aici. Biletul de intrare pentru un adult costă 40 de lei, iar pentru un copil până în şapte ani plătiţi 20 de lei. Parcul oferă şi pachete pentru familii. Astfel, un adult şi doi copii plătesc 80 de lei, un adult şi trei copii - 100 de lei, doi adulţi şi un copil - 100 de lei, doi adulţi şi doi copii - 120 de lei, doi adulţi şi trei copii - 140 de lei. Programul de funcţionare a parcului în lunile iulie şi august este de la ora 9.00 până la 19.00.

Telegondola, una dintre atracţiile litoralului

Preţul unei plimbări cu telegondola pe litoral a rămas acelaşi de anul trecut: 10 lei. Turiştii pot urca în telegondola de opt locuri şi pot admira de la înălţime staţiunea Mamaia. Traseul telegondolei începe din dreptul parcului de distracţii Aqua Magic şi merge pe deasupra hotelurilor, la o înălţime de aproximativ 50 de metri. Aventura se termină după cazinoul din Mamaia. Programul începe la ora 10.00 şi se termină la ora 23.00. „Ne place foarte mult telegondola. În acest fel putem admira nu numai staţiunea Mamaia, dar şi Marea Neagră şi Lacul Siutghiol", a declarat un turist.

Distracţii pe mare şi pe uscat

O plimbare de 10 minute cu skijetul costă100 de lei, iar pentru 30 de minute plătiţi 200 de lei. Viteza maximă pe care o poate atinge această ambarcaţiune este de135 de kilometri la oră, însă este recomandată doar celor experimentaţi. O plimbare de 20 de minute în largul mării cu hidrobicicleta costă 20 de lei, iar una de 15 de minute, 5 lei. Un bilet pe vaporul care pleacă de la pasarela recent inaugurată până în portul Tomis costă 35 de lei pentru un adult şi 10 lei pentru un copil care nu a împlinit încă 7 ani. Agenţii economici nu au uitat nici de distracţiile copiilor. Astfel, 5 minute de sărit pe trambulină costă 10 lei. Plimbările cu trenuleţul din Mamaia constituie atracţia verii în rândul celor mici. Deşi pe timpul zilei numai câţiva călători se încumetă la o astfel de plimbare din cauza căldurii insuportabile, pe timpul serii trenuleţul devine neîncăpător, făcându-şi loc prin aglomeraţia din staţiune. Preţul unui bilet la trenuleţul care circula din zona autoservirii Cleopatra, până la Hotel Victoria, este de numai trei lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gabi 25 Jun, 2012 19:15 Ce pachete de familie (Aqua magic) sunt astea care nu au incluse nicio reducere?:)))