Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele ANPC vrea sa faca ordine pe litoral

ro

10 May, 2008 00:00 1438 Marime text
1210368489.jpg

Neregulile semnalate de turisti in mini-vacanta de 1 Mai i-au determinat pe reprezentantii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Constanta sa intensifice controalele.

De la 1 iunie, incepe atat forfota agentilor economici, care si-au deschis unitati pe litoral, cat si cea a inspectorilor, care se vor asigura ca turistii nu vor mai avea neplacerea de a da peste vesnicele deficiente. Prezent la Constanta, Dan Vlaicu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, a declarat ca, de la inceputul lunii viitoare, vor fi luate la puricat toate hotelurile din statiunile de la malul marii. El promite ca, de data aceasta, verificarile vor fi "extrem de drastice" si nu se vor face exceptii. Fie ca unitatile hoteliere in care vor fi depistate nereguli de ordin major vor avea sau nu turisti cazati, ele vor fi inchise. De ochiul critic al OJPC nu vor scapa nici taberele de copii sau parcurile de distractii. In colaborare cu Autoritatea de Sanatate Publica Judeteana Constanta (ASPJ), inspectorii se vor asigura ca produsele incluse in meniul restaurantelor sau cele expuse la comert nu au termenul de garantie depasit, sunt ambalate corespunzator si au pretul afisat in asa fel incat sa ii fie vizibil consumatorului. Dan Vlaicu explica faptul ca, in genere, agentii economici vor sa obtina un profit generos, in numai doua-trei luni, si nu iau in calcul consecintele pe care consumul produselor expirate le-ar putea avea asupra clientilor. Pentru vara anului 2008, presedintele ANPC are in plan ca verificarile de pe litoral sa nu se axeze doar pe aspectul alimentar, ci si pe deficientele legate de serviciile prestate.

Masuri suplimentare

Pana pe 1 iulie, litoralul va fi luat la puricat doar de cei 16 inspectori constanteni, pentru ca, in luna in care, de cele mai multe ori, litoralul este luat cu asalt, oficiul regional sa primeasca intariri. Presedintele ANPC a declarat, ieri, ca alti 24 de inspectori vor sosi la Constanta dupa 1 iulie si vor efectua controale, in permanenta, in perioada de foc a verii. De o atentie deosebita se vor bucura, sau nu, agentii economici din Vama Veche, unde in mini-vacanta de 1 Mai s-au constatat cele mai multe nereguli. Acesta a explicat ca de statiunea de la granita cu Bulgaria se vor ocupa inspectorii care fac parte din comandamentul de la Neptun. In cazul in care se va sesiza ca sunt agenti economici care, desi au fost sanctionati, nu au remediat deficientele, se va aplica o amenda mai mare, in conformitate cu prevederile legale.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii