Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firma norvegiana sponsorizeaza Chirurgia Pediatrica

ro

22 Apr, 2010 03:22 2757 Marime text
spital_-_sectia_pediatrie.jpgSecţia de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va primi o sponsorizare în valoare de 12.000 de euro din partea firmei norvegiene de crewing Barklav

Sponsorizarea promisă va ajunge în zilele următoarele prin reprezentantul agenţiei norvegiene de crewing Barklav, consulul Norvegiei, Laurenţiu Lazăr. Şeful secţiei de Chirurgie Pediatrică, doctorul Constantin Tica, a precizat că banii primiţi se vor folosi pentru modernizarea zonei hoteliere. Astfel, se va achiziţiona mobilier nou pentru dotarea a cinci saloane. „Această sponsorizare este absolut necesară având în vedere că de zece ani nu s-a mai făcut nicio igienizare. Ultima sponsorizare a fost folosită pentru o sală de recuperare tot de către o firmă norvegiană. Vom cumpăra pentru moment 12 paturi din Italia şi noptiere", a explicat dr. Tica.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, doctorul Dan Căpăţână, a precizat că această sponsorizare a fost bine-venită având în vedere faptul că nu există fonduri pentru renovări, bugetul fiind zero la ora actuală. „Motivul principal pentru care nu se fac sponsorizări frecvente pentru această secţie este că aceşti copii internaţi nu folosesc politic şi nu are nimeni nici un interes. În afară de paturi, mai avem nevoie şi de cearşafuri, pijamale, televizoare şi frigidere", continuă dr. Tica.

Mai mult decât atât, angajaţii firmei norvegiene de shipping s-au oferit voluntar pentru a repara din bani proprii cinci saloane. „Angajaţii firmei sunt navigatori constănţeni care au început să zugrăvească, să schimbe linoleumul şi să facă curăţenie. Pe data de şapte mai va fi deschiderea oficială a secţiei", continuă dr. Tica.

În altă ordine de idei, şeful secţiei de Chirurgie Pediatrică a precizat că judeţul Constanţa nu are spital de copii şi că nici un există vreun proiect care să aibă în vedere construcţia unei asemenea instituţii sanitare în viitorul apropiat. „Un spital de copii nu este o investiţie foarte mare. Potrivit declaraţiei de la Kiev, copiii trebuie trataţi separat de adulţi, dar autorităţile locale nu doresc a se implica într-un astfel de proiect. Cel mai apropiat spital de copii este cel din Brăila şi din Galaţi. Pe an avem în jur de 2500 de intervenţii chirurgicale", conchide dr. Tica.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii